28 Березня 2024, 19:09 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Локації » Книгарні [ Додати іншу організацію ]


Книгарня «Книжковий Лев»

«Локації» | Категорія: «Книгарні»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Межигірська, 13/34
Місткість локації: до 30 осіб

Тел.: 068 002 5530
E-mail: admin@booklion.lviv.ua
Сайт |
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 723


Книжковий Лев – книгарня, такі інколи звуть крамничкою around the corner: затишний простір із постійними клієнтами, свій до свого по своє тобто.  

Перша Книжковий Лев відкрився в 2016 у Львові, а проєкт книгарні почали розробляти 2014-го. (Непрості були часи.) Перша київська книгарня відкрилася літом 2022 року. (А ми колись думали, що 2016 рік був непростим, уявляєте!) І перша львівська книгарня і теперішнє відкриття магазину в Києві не було ексцентричним рішенням, як може здатися; вони постали такою собі акцією порятунку себе і способом стабілізації психічного стану. В часи, коли треба за щось утриматися, не найгірший варіант – триматися за щось, що робить тебе щасливим, за книжку, скажімо, за команду, яка розділяє твої цінності, за своїх людей, котрі стають гостями закладу. Це називається «співпричетність», і саме про неї – Книжковий лев.

Очевидно, що львівська і київська книгарня будуть в чомусь схожі, зрештою, над ними працюють ті самі люди. Але це буде книгарня в рідному місті, тож зобов’язує ще більше. Власники Книжкового Лева – кияни – змалечку мріяли про книгарню, про місце, яке тебе не виснажує, а насичує. Зараз мрії дитинства втілюються реактивно таки. Це насправді легко: робити добре твоїм гостям, коли тобі самому добре. Все ризиковане і непрогнозоване, звісно. Але «не на часі» для такого не буває: втратити щось хороше в такі страшні часи дуже легко, а спробуй-от це порятувати. Наша мета – сформувати простір, який буде інтелектуальної й емоційна стимулювати людей, готових стати спільнотою.

На нашій вітрині можна прочитати «книги», «кава» і «вино». Ви ж задумалися уже, під які книжки зайде міцна кава, а під які – треба бокал легкого вина? А ми знаємо відповідь: зранку під будь-яку книжку треба кава, щоби розбухати думку, на вечір до книжки треба вина, щоби притлумити уяву. А значить, ви можете провести у нас цілісінький захопливий день – від ранку до вечора.

Книжки в Книжковому Левові – не випадковий набір, не безрозмірна лінійка мережевих книгарень. Ми свідомо формуємо колекцію, яка пасувала б просунутому читачу. То так, наче трішки і раптом розрослася чиясь домашня бібліотека. Тут є улюблені книжки дитинства і актуальні новинки, є книжки, щоби включитися, і є книжки, щоби трішки відпочив втомлений мозок, є такі, що з дрібним шрифтом і сотнею посилань, а є такі, де можна просто втикати в картинки, навіть є guilty pleasure, що ви її ховаєте зазвичай глибоко в шухляді від сторонніх очей. Своє під настрій знайдеться, гарантуємо. Правильна книжка в правильний момент – один із способів попіклуватися про себе, а точніше: дозволити принагідно нам попіклуватися про вас.

До нашої крамнички ведуть двоє дверей. Заходиш в одні: бачити полиці з любовно підібраними книжками (одна з них – точно буде твоя), відчуваєш запах свіжої гарячої кави. Заходиш в другі: бачиш куточок, де чаклує сомельє і бариста, а поки вони працюють для тебе, ти точно запримітиш собі на полиці книжку. Очевидно ж: обидві двері ведуть до Книжкового Лева.  


Теги: Київ, книгарня, Книжковий Лев