27 Квітня 2024, 23:42 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусія «Феномен сучасної польської фантастики» - 29 Січня 2020

Дискусія «Феномен сучасної польської фантастики»

Категорія: «Події»
Дата: 29 Січня 2020 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 535


Книгарня «Є», «Видавництво Жупанського» та видавництво «Рідна мова» запрошують на дискусію «Постлюдство, спальні райони та чарівні мечі: феномен сучасної польської фантастики». Учасники: Марія Шагурі, Володимир Арєнєв, Ліна Квітка та Олексій Жупанський. Захід відбудеться 29 січня. Початок – о 18:30. Модератор – Михайло Назаренко. 

Ми не зчулися, як польська фантастика посіла доволі вагоме місце у світовому каноні і тепер всі зачитуються Сапковським, Орбітовським, Веґнером, Збєшховським, Раком, Ґжендовичем та багатьма іншими чудовими польськими фантастами, які представляють не лише найширший спектр усіх сучасних фантастичних напрямів і жанрів, але й сміливо проторюють стежки до геть нових і незвичних фантастичних субжанрів.

Під час дискусії можна дізнатися, що ж відбувається із польською фантастикою, які передумови її сьогоднішнього розквіту, на яких письменників і книжки варто звернути увагу, і кого з них вже опублікували українською, а хто є у найближчих видавничих планах.

Учасники:

  • Марія Шагурі – культурологиня, перекладачка, редакторка, співзасновниця Kyiv Comic Con та кураторка проекту видання коміксів DC українською у видавництві «Рідна мова».
  • Володимир Арєнєв – письменник, знавець і популяризатор, світової і польської зокрема фантастики, літературний агент, лектор курсів письменницької майстерності.
  • Ліна Квітка – ілюстраторка, історикиня моди, фотографка
  • Олексій Жупанський – видавець, письменник
  • Модерує дискусію Михайло Назаренко – літературознавець, критик, письменник.

29 січня, 18:30. Книгарня «Є», Київ, вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar