26 Квітня 2024, 04:37 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги архієпископа Ігоря (Ісіченка) - 9 Жовтня 2018

Презентація книги архієпископа Ігоря (Ісіченка)

Категорія: «Події»
Дата: 09 Жовтня 2018 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 710


Харківcька Книгарня «Є» і видавництво «Акта» запрошують на презентацію нової книжки архієпископа Ігоря (Ісіченка) «Ми просто йшли…», що відбудеться 9 жовтня за участю автора. Початок – о 18:30. Модераторка – Тетяна Пилипчук.

Розмова йтиме про автокефальний рух в Україні, що починався під знаком повернення до помісної традиції, про логіку та перспективи запропонованого архієпископом Ігорем Ісіченком діалогу Церков київської традиції.

«З волі Божого Провидіння моє життя було насиченим на події. І це зобов’язує поділитися своїми спогадами. Автокефальний рух в Україні починався світло й романтично, під знаком повернення до помісної традиції. Його першими лідерами стали харизматичні Патріярх Мстислав і отець Володимир Ярема – згодом Патріярх Димитрій. Однак щодалі більше цей рух обертають на об’єкт брутальної фальсифікації та цинічного визиску з політичною метою. З тими, "хто має вуха, щоб слухати” (Мт. 13: 9), я мушу поділитися досвідом, що привів мене до пропозицій про діялог, який може зумовити реальне єднання християнських спільнот України зі збереженням духовних набутків усієї Київської Церкви, трагічно поділеної в XVI–XVIII ст. Сподіваюся, неупереджені читачі зрозуміють логіку та перспективи запропонованого мною діялогу Церков київської традиції. Діялогу, здатного повернути нам утрачену єдність»
архієпископ Ігор Ісіченко

Ігор Ісіченко – архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ, викладач історії української літератури Києво-Могилянської академії та Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, автор підручників з історії Церкви, книг, наукових статей, проповідник.


Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar