26 Квітня 2024, 19:56 | Реєстрація | Вхід
/ Цикл лекцій сестер Лопухіних про шрифтове мистецтво - 15 Серпня 2018

Цикл лекцій сестер Лопухіних про шрифтове мистецтво

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 15 Серпня 2018 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: 200 грн.
Місто: Київ
Місце: Школа каліграфії «Арт і Я»
Адреса: вул. Хрещатик 32б, пов. 2, оф. 8
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2425


«7 особистостей українського шрифтового мистецтва. Лекція I: Василь Кричевський». Цикл лекцій сестер Лопухіних відбудеться 15 серпня 19:00–20:30.

Школа каліграфії «Арт і Я» разом з каліграфами та дизайнерами Вікторією та Віталіною Лопухіними розпочинають серію лекцій «7 особистостей українського шрифтового мистецтва».

Цей цикл лекцій покликаний розкрити особливості українського стилю шрифтового мистецтва. А через аналіз унікальних робіт 100-річної давнини надихнути слухачів на нові ідеї в сучасних варіаціях!


Перша лекція присвячена художнику, який не випадково посів перше місце у списку.
Василь Кричевський – засновник українського стилю в архітектурі, перший художник вітчизняного кіно, живописець, графік-новатор, майстер декоративно-прикладного мистецтва, а також – автор дизайну національного герба України «Тризуб».

Він зробив чимало для української культурної спадщини. Зокрема, і для шрифтового мистецтва. Саме з оформлення книжкових обкладинок 1912–1913 років почалася нова хвиля відродження українського стилю, свідоме використання історичних форм літер в сучасних інтерпртаціях.

У програмі:

  • цікаві факти з біографії Василя Кричевського;
  • творчий шлях художника: архітектура, графіка, живопис, ужиткове мистецтво, кіносценографія. Як різні жанри мистецтва співіснували і впливали на пошуки власного стилю Кричевського;
  • графічні роботи майстра;
  • аналіз літерацій художника.
Кому буде цікаво: 

дизайнерам, які працюють з кирилицею, каліграфам, художникам, студентам-мистецтвознавцям та усім, хто хоче більше дізнатися про українське шрифтове мистецтво.


Довідка:

Вікторія та Віталіна Лопухіни (VikaVita)— каліграфи, дизайнери, викладачі. Популяризують кирилицю та традиційні почерки в сучасному світі. Викладають каліграфію в Київському художньому інституті М. Бойчука та школі каліграфії «Арт і Я».

Беруть участь в міжнародних каліграфічних конференціях та виставках: Міжнародна виставка каліграфії в Великому Новгороді, Typomania (Москва), International Festival of Poster and Typography Design PLASTER (Польща), International Festival The Design of Word (Мілан), Жива каліграфія, Живий шрифт, Вільні літерації (Київ).


Час: 15 серпня, середа, 19:00–20:30. Тривалість: 1,5 години.
Вартість: 200 грн. Кількість місць обмежена, участь за передоплатою.
Місце: школа каліграфії «Арт і Я» , вул. Хрещатик 32б, пов. 2, оф.8.

або за телефоном 098 607 12 67 (Марія) або 098 635 48 46 (Алла).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar