26 Квітня 2024, 08:56 | Реєстрація | Вхід
/ «Каліграфія. Взаємовпливи шрифтів» - 13 Серпня 2018

«Каліграфія. Взаємовпливи шрифтів»

Категорія: «Події»
Дата: 13 Серпня 2018 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Студія «Арт і Я»
Адреса: вул. Хрещатик 32б, вхід до будинку з вул. Прорізна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1049


Український каліграф Віталій Мітченко видав нову книгу, в якій дослідив історичний шлях рукописної кирилиці в Україні від появи добуквених знакових систем до сьогодення.

13 серпня на відкритій презентації книги «Каліграфія. Взаємовпливи шрифтів: теорія і практика, кирилиця і латиниця, історія і сучасність» автор детально розповість про свої дослідження кириличних рукописних шрифтів та леттерингу, їх уніфікацію, а також паралелі у розвитку кирилиці та латиниці.

Віталій Мітченко: часто каліграфію порівнюють із музикою, архітектурою, балетом. Для мене ж, насамперед, це – візуалізована поезія: різні прийоми організації ритму, алітерації, вербальні рими, які під час написання стають графічними.

Навіть надрукований поетичний текст здебільшого має вигляд гарної графічної конструкції, а вдала каліграфічна інтерпретація надає йому нового життя.


Кому буде цікаво: професіоналам та початківцям — всім, хто вивчає шрифти, каліграфію, леттеринг та цікавиться естетикою літер.

Мітченко Віталій Степанович — художник книги, каліграф, заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри графічних мистецтв НАОМА, лауреат премії ім. І.Огієнка в галузі освіти за внесок у розвиток графічного мистецтва, автор навчальних посібників «Естетика українського рукописного шрифту» (Грамота, 2007 р.), «Каліграфія. Взаємовпливи шрифтів: теорія і практика, кирилиця і латиниця, історія і сучасність» (Laurus, 2018) та низки наукових публікацій з історії та теорії шрифту.

Місце: студія «Арт і Я», вул. Хрещатик 32б, вхід до будинку з вул. Прорізна через арку біля «Ощадбанк» та «Coffee hot», код 46, 2 пов., офіс 8.

Або за телефоном 098 607 12 67 (Марія), 098 635 48 46 (Алла).



0 коментарів

Залишити коментар

avatar