26 Квітня 2024, 09:50 | Реєстрація | Вхід
/ Книголюби Володимира: «Кулемети і вишні» - 29 Травня 2018

Книголюби Володимира: «Кулемети і вишні»

Категорія: «Події»
Дата: 29 Травня 2018 (Вівторок)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Володимир-Волинський
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Ковельська, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 786


Книгарня «Є» запрошує на обговорення книжки Вітольда Шабловського «Кулемети і вишні. Історії про добрих людей з Волині» («Видавництво Старого Лева») в рамках читацького клубу «Книголюби Володимира»

Вітольд Шабловський зібрав голоси свідків Волинської трагедії. Вони розповіли історії про «добрих людей з Волині», які у різний спосіб допомагали сусідам-полякам і сусідам-євреям рятуватися від винищення. Хтось ховав утікачів, хтось виходжував поранених, хтось копав для них криївки, хтось возив їжу, а хтось забирав маленьких польських сиріт у свої українські сім'ї і виховував їх, як рідних дітей. Серед голосів, які нам розповідають про ці буремні події, - голос космонавта Мирослава Гермашевсього, чеського пастора Яна Єлінека і мешканки Володимира, родина якої прихистила маленьку польську дівчинку.


У засіданні читацького клубу візьме участь і відомий краєзнавець, дослідник історії польсько-українських стосунків Ярослав Царук. Разом із ним поговоримо про важливість з’ясування історичної правди, про забуття і примирення. До дискусії запрошуємо усіх, хто цікавиться темою, має власні родинні історії, якими може поділитися, і бажання більше дізнатися про репортажі Вітольда Шабловського.


Володимир-Волинська Книгарня «Є», вул. Ковельська, 6. Тел: (03342) 2 19 57


0 коментарів

Залишити коментар

avatar