29 Квітня 2024, 11:21 | Реєстрація | Вхід
/ Тільки сьогодні. «Я, Анна Чиллаґ» Євгена Мінка - 30 Листопада 2016

Тільки сьогодні. «Я, Анна Чиллаґ» Євгена Мінка

Категорія: «Події»
Дата: 30 Листопада 2016 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: IZONE
Адреса: вул. Набережно-Лугова, 8
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1045


30 листопада у столичному мистецькому просторі Izone, що є проектом фонду «Ізоляція», буде представлено нову книгу Євгена Мінка та Валерія Мілосердова «Я, Анна Чиллаґ».

«Анна Чиллаґ» ― торгова марка засобів для догляду за волоссям, популярних в Європі на зламі XIX-ХХ століть. Образ Чиллаґ був відомий жителям всіх імперій, в яких протягом кількох десятиліть постійно друкувалася газетна реклама цих засобів. У новій книзі фігура Чиллаґ переосмислюється як ключ до розуміння ХХ століття.

Євген Мінко та Валерій Мілосердов. Автор фото: Дмитро Сергєєв

Книгу, що вийшла українською та російською мовами, можна буде придбати тільки в цей день.
Представлення книги відбудеться під час виставки фотографій Валерія Мілосердова, що є візуальною частиною видання, і доповіді Євгена Мінка «Шизофренія і XX століття».

Як кажуть автори, книга стане заручником економічних відносин з аудиторією: «Це паралель з нинішнім статусом людини як об'єкта ― оскільки кожен з нас в будь-який момент свого життя є заручником як економіки, так і глобальної системи влади, насильства і тероризму». І тому у фіналі перформансу книги і фотографії, що залишилися непроданими за час акції, обіцяють знищити шляхом спалення.


Євген Мінко ― член Міжнародного товариства психологічних і соціальних підходів до психозів. У минулому журналіст, головний редактор журналу «Телекритика», а також куратор і учасник мистецьких проектів. Автор книг, серед яких ― «Діалоги тварин» (спільно з Наталією Влащенко) і «Хуаянь», котру в ЗМІ називали найскандальнішою українською книгою 2015-го року.

Валерій Мілосердов ― український фотограф і фоторедактор, працював у засобах масової інформації СРСР і України. Його серія документальних фотографій "Покинуті люди" (про проблеми шахтарів Донбасу) отримала спеціальну премію журі фестивалю візуальних мистецтв @Images (1995, Веве, Швейцарія). Автор персональних і учасник колективних виставок в Україні, Швейцарії, Словаччини, Росії, ОАЕ, Грузії.


«Я, Анна Чиллаґ» присвячена Вадиму Руднєву ― філософу, автору численних праць із семіотики та психопатології, досліднику зв'язків божевілля і культури. Руднєв назвав твір Мінка та Мілосердова «прекрасною, страшною книгою».


Інтерактивний сайт проекту «Я, Анна Чиллаґ»: http://annacsillag.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar