03 Травня 2024, 05:15 | Реєстрація | Вхід
/ Показ циклу документальних фільмів - 21 Листопада 2016

Показ циклу документальних фільмів

Категорія: «Події»
Дата: 21 Листопада 2016 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 770


Івано-Франківська Книгарня «Є» та кінофестиваль Docudays UA запрошують на показ циклу документальних фільмів Сергія Лисенка «Енциклопедія майдану», що відбудеться 21 листопада. Початок – о 18.00.

«Енциклопедія Майдану» – спецпроект Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який здійснюється за підтримки Посольства Швеції в Україні. Це цикл короткометражних документальних фільмів. Герої фільмів – правозахисники, волонтери, військові медики, журналісти, блогери, прості люди, які змінили реальність у сучасній Україні. У кожного героя своя історія, проте всі разом вони складаються в єдину оповідь.

«Під час Євромайдану режисери й журналісти, які співпрацюють із фестивалем Docudays UA, щодня знімали події, героїв і самі брали участь у різних акціях. Вони приходили відігріватися або й ночувати в офіс фестивалю Docudays UA, який розташований за 100 метрів від Майдану, показували те, що зняли, обговорювали, що можна з цього зробити. Так народився фільм „Євромайдан. Чорновий монтаж", який відкривав Docudays UA у 2014 році. Але знятого матеріалу набагато більше, тому згодом виник задум зробити цикл короткометражних документальних фільмів про громадські ініціативи самоорганізації, які народилися під час Євромайдану» – розповідає про ідею проекту продюсер циклу, арт-директор Docudays UA Роман Бондарчук.

Режисер фільмів «Енциклопедії Майдану» Сергій Лисенко зазначив, що вони працюють над фільмами, щоб зберегти безцінний досвід Євромайдану і показати, яке продовження він отримав зараз.

Сергій Лисенко закінчив режисерський факультет Київського національного університету кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. Працював режисером і сценаристом у компаніях FilmUA і Star Media. У 2012 році разом із партнером Віктором Щєґловим заснував студію ≪Генератор Фільм≫ для роботи над власними кінопроектами.

Фільми до перегляду: «Автомайдан», «Євромайдан SOS», «Самооборона», «Крим SOS», «Мир», «Очищення», «Канцелярська сотня», «Блогери», «Мова», «Хоттабич».

Івано-Франківськ, Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar