26 Квітня 2024, 21:19 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки інтимної лірики «Галерея чуття» - 13 Жовтня 2016

Презентація збірки інтимної лірики «Галерея чуття»

Категорія: «Події»
Дата: 13 Жовтня 2016 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: арт-галерея Nebo
Адреса: вул. Драгомирова, 14
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 971


На честь дня народження арт-галереї Nebo, 13 жовтня о 19:00 видбудеться відкриття виставки художника Андрія ЗАДОРІНА (Нідерланди) і презентація збірки інтимної лірики українських письменників XX століття «Галерея чуття», ілюстрованої роботами Андрія Задоріна.
 
Виставка Андрія Задоріна «Віддзеркалення» — відомого білоруського художника, що нині проживає в Нідерландах — безумовно непересічна подія в арт-житті Києва і України. Персональні виставки художника проходили в галереях Франції, Бельгії, Великобританії, США, Голландії. Роботи знаходяться в колекціях мінського Музею сучасного мистецтва, Британського музею, Музею Метрополітен, Музею Вікторії та Альберта, Національному художньому музеї Білорусі.
 
Андрій Задорін: «Паспорт — це не більш ніж договір людини з державою. Справжній патріотизм — не гадити там, де живеш.
А все інше — це такий, квасний патріотизм».

 
Також у програмі вечора ще одна знаменна подія всеукраїнського масштабу: презентація книги «Галерея Чуття» — збірки інтимної лірики українських письменників XX століття. Видання, що поєднує в собі живопис, поезію і прозу. За формою це видання — синтез образотворчого та літературного мистецтва. Інтимну лірику українських письменників і переклади вибраних творів російської літератури супроводжують роботи Андрія Задоріна. 

У книзі читач знайде вірші Івана Франка, Євгена Плужника, Володимира Сосюри, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського і навіть Сергія Жадана. Крім цього, у виданні прозвучать Олександр Пушкін у перекладі Максима Рильського і Марина Цвєтаєва в перекладі Валерії Богословської.

У програмі вечора:

  • Офіційна церемонія відкриття виставки
  • Презентація книги
  • Неформальне спілкування/вишуканий фуршет
Серед запрошених гостей: Володимир Горянський, Світлана Зоріна, Юрій Вакуленко, Марися Горобець, Тетяна Гончарова, Аркадій Райцин, Зураб Топурія, Соломія Вітвицька та ін.

Виставка відкрита для відвідування з 13 по 30 жовтня за адресою: вул. Драгомирова, 14 (житловий квартал «Новопечерські Липки»). Години роботи: Пн-Пт 11:00-19:00, Нд 11:00-16:00, Сб – вих. Довідки за тел: 596 18 02, 596 18 03


0 коментарів

Залишити коментар

avatar