18 Квітня 2024, 04:48 | Реєстрація | Вхід
/ Воля у спадок: Поезія шістдесятників | «Знай наших» - 20 Вересня 2018

Воля у спадок: Поезія шістдесятників | «Знай наших»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Вересня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Центральна бібліотека імені Т.Г. Шевченка
Адреса: проспект Перемоги, 25а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4442


Мистецько-просвітницький проект «Знай наших» повертається після літньої перерви й продовжує заглиблюватися в кожну епоху української поезії. На черзі - поезія шестидесятників.

Про шестидесятників було сказано так багато, як, мабуть, про жодну генерацію українських поетів. Але річ у тім, що про них можна говорити безкінечно. Покоління, яке постало після найбільш похмурої епохи в українській історії. Покоління, яке було свідками голодоморів, репресій, депортацій, терору і найкривавішої війни в історії людства. Покоління, яке мусило відновлювати практично з нуля українську поезію, бо те, що публікувалося після знищення генерації Хвильового і Семенка (назвемо її умовно так), поезією назвати важко, за винятком відомого вірша Сосюри

Покоління, творчість якого набула екзистенційного за змістом і національного за формою виміру. Покоління, яке було небезпечне для влади лише тим, що шукало і творило себе в умовах радянського режиму. Покоління, яке пережило коротку і дуже відносну відлигу у творчості, а згодом було змушене вибирати поміж своїми переконаннями і лояльністю до влади (переконання вибрали далеко не всі). Покоління, яке стало мостом поміж двадцятими і вісімдесятими, без якого весь подальший розвиток української поезії не міг би бути можливим. Покоління, останні представники якого ще не відійшли від нас. Унікальне покоління, одним словом.


Імена найвідоміших поетів-шестидесятників добре відомі зі шкільної програми: Ліна Костенко, Василь Симоненко, Василь Стус, Микола Вінграновський, Іван Драч. Але організатори заходу хотіли б поговорити також про інших, менш відомих, але не менш цікавих і, вже точно, не менш талановитих осіб: Ірина та Ігор Калинці, Василь Голобородько, Євген Гуцало, Борис Мамайсур, Борис Олійник, Леонід Талалай, Микола Холодний. Тому сподіваються на вашу активність і зацікавленість у заході й запрошують на вечір поезії шестидесятників.


Приходьте 20 вересня, о 18:30, у Центральну бібліотеку імені Т. Г.Шевченка для дітей м.Києва за адресою: проспект Перемоги, 25а. Вхід: вільний.  

Посилання на подію у фейсбуці: https://www.facebook.com/events/242694423106231/
Посилання на сторінку спільноти у фейсбуці: https://www.facebook.com/znaynas/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar