04 Травня 2024, 08:10 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з Юрієм Ткачем у Книгарні «Є» - 30 Вересня 2016

Зустріч з Юрієм Ткачем у Книгарні «Є»

Категорія: «Події»
Дата: 30 Вересня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1100


Київська книгарня "Є" запрошує на розмову до міжнародного дня перекладача на тему "Перекладач як промотор культури" в рамках зустрічі з перекладачем української літератури на англійську Юрієм Ткачем (Україна-Австралія). Модератор - Діана Клочко

Перекладач — це завжди не просто транслятор тексту з однієї мови на іншу, але й людина, що доносить цінності і особливості однієї культури до іншої. Міжкультурний діалог з допомогою перекладів — особливо важливий у сьогоднішньому мультикультурному, глобальному світі. Потрібен він і в нинішніх українських реаліях — в умовах війни, як жест волі в опозицію агресії російської, імперської цивілізації. 

Юрій Ткач — перекладач з величезним досвідом і огромом перекладених і виданих творів українських письменників англійською мовою. Розмова до міжнародного дня перекладача стане добрим приводом поговорити про труднощі роботи перекладача, особливості і нюанси перекладацької діяльності, а також буде корисною для перекладачів з України у якості обміну досвідом.
 

Київська книгарня "Є", вул. Лисенка, 3, метро "Золоті ворота". Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar