29 Березня 2024, 13:27 | Реєстрація | Вхід
/ «Дорога святого Якова» Дзвінки Матіяш | Київ - 23 Жовтня 2017

«Дорога святого Якова» Дзвінки Матіяш | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 23 Жовтня 2017 (Понеділок)
Час: 18:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 879


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Дзвінки Матіяш «Дорога святого Якова», яка відбудеться 23 жовтня. Учасники: Дзвінка Матіяш, Євген Іларіонов. Початок – о 19.00. Модераторка – Діана Клочко.

Це твір-розповідь, книга-життя про грандіозну пішу мандрівку, знайомства з надзвичайними людьми, нереальні фізичні та духовні зусилля. А ще – про те, як вирушаючи з наплічником у далекі краї, ти в результаті приходиш до себе самого.

Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорога святого Якова – це 900 кілометрів пішки з наплічником на спині через усю Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і до мису Фіністерра – Кінця Землі. Це унікальний досвід, який авторка книжки Дзвінка Матіяш пережила разом зі своїм чоловіком Євгеном Іларіоновим. За словами письменниці, Дорога св. Якова стала для неї духовним лікуванням й очищенням, шляхом до самої себе. Чи не за цим ідуть цим непростим шляхом тисячі паломників, серед яких не рідко — діти і важкохворі?


У цій книжці-щоденнику є усе, про що варто дізнатися майбутньому мандрівнику: стан постійного перебування у дорозі, фізичні й моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з паломниками із різних країн, що вирішили пройти Каміно, історії людей, яких можна було би зустріти тепер і багато років тому. А ще тут зібрана інформація про паломницькі центри, де довелося ночувати нашим подорожнім, поради, як заспокоїти перевтомлені від ходьби м'язи, чим швидко втамувати голод та які речі варто залишити вдома, аби полегшити наплічник.


Дзвінка Матіяш – письменниця, перекладачка. Має молодшу сестру Богдану Матіяш і старшу сестру Софію (Раду) Матіяш (яка вже багато років є черницею монастиря сестер студиток у Львові й також займається перекладацькою діяльністю). У 1995—2002 роках навчалась в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». З 2002 по 2006 роки навчалася в аспірантурі у Європейському колегіумі польських та українських університетів (Люблін, Польща). Дзвінка Матіяш відома як авторка двох романів «Реквієм для листопаду» і «Роман про батьківщину», перекладачка збірки поезій Яна Твардовського «Гербарій». Також її казки увійшли до книжки «Зросла собі квітка», присвяченої пам'яті Романа Єненка. Народилася та мешкає у Києві.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Тел.: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar