02 Травня 2024, 12:56 | Реєстрація | Вхід
/ Благодійний вечір поетичної збірки «Життя Марії» - 6 Червня 2016

Благодійний вечір поетичної збірки «Життя Марії»

Категорія: «Події»
Дата: 06 Червня 2016 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: 100 грн.
Місто: Київ
Місце: Новий Драматичний театр на Печерську
Адреса: вул. Володимира Немировича-Данченка,5
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 960


6-го червня у Новому драматичному театрі на Печерську о 19 годині відбудеться вечір благодійних читань, що має на меті подарувати глядачеві незабутні враження та допомогти врятувати життя бодай одної дитини.

В підтримку тяжкохворих дітей Український фонд допомоги організовує вечір благодійних читань. Впродовж вечора будемо читати поетичну збірку Сергія Жадана «Життя Марії», яка стала одним з головних видань 2015 р.



«Життя Марії» – нова книжка віршів та перекладів Сергія Жадана. Вона містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Вірші написані та перекладені переважно протягом останнього року. За словами Сергія Жадана, ця книжка про любов і ненависть. 

«Вона особлива тим, що писалась як щоденник – за доволі короткий термін. Відрізняється особливо контрастним поєднанням внутрішнього та зовнішнього, світлого та темного». 

Як зазначає редактор книжки Олександр Бойченко, «найлегше заняття в часи війни – ненавидіти чужих. Найважче – досягати порозуміння. Навіть зі своїми. Але треба намагатися, інакше війна ніколи не закінчиться. А щоб порозумітися, необхідно розмовляти. З ким завгодно, як завгодно і про що завгодно. Головне – не втрачаючи людяності, тобто любові й уваги. У поетичній збірці «Життя Марії» Сергій Жадан розмовляє – про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами й верлібрами, власними і перекладеними словами. Розмовляє зі своїми й чужими, зі святими й не дуже, з убитими військовими і живими біженцями, з Рільке, Мілошем і, звісно, з нами. Щоб врятувати – якщо не нас, то хоча би наших дітей». 

Книжка проілюстрована знімками, зробленими Сергієм Жаданом та харківським дизайнером Іллею Павловим.



Прочитати вірші Сергія Жадана зможе кожен бажаючий, який прийде на даний захід.

Метою заходу є збір коштів на лікування Георгія Остафія з ДЦП, якому потрібно курсове лікування. Більш детальна інформація за цим посиланням http://ufond.ua/letter/1/3358

В кінці вечора ми подаруємо книгу «Життя Марії» ОДНОМУ З ВАС! Вхід – 100 грн.
Усі виручені кошти від проведеного будуть перераховані в Український фонд допомоги 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar