18 Квітня 2024, 05:27 | Реєстрація | Вхід
/ 8 липня: Відеопоезія від фестивалю CYCLOP на творчій платформі "ARTPOLE.IF" (с.Уніж) - 29 Червня 2014

 8 липня: Відеопоезія від фестивалю CYCLOP на творчій платформі "ARTPOLE.IF" (с.Уніж)

Категорія: «Події»
Дата: 29 Червня 2014 (Неділя)
Час: 22:33
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2137



8-12 липня в селі Уніж (Івано-Франківська обл.) відбудеться Міжнародна творча платформа "ARTPOLE.IF".

Кордони — лінії. Лінії розмежовують простір. Лінії сполучають точки в просторі. Точки і лінії утворюють орнаменти. Геометрія межує з мистецтвом. Твій рух у просторі, шлях, лінія, означена відбитком твоїх слідів. Кордони і орнаменти — тема АртПоля цьогоріч.

Риски — риси. Сліди — наслідки. Відбитки в часі й просторі. Визначити важливі для нас знаки й символи, вигадати нові, відчути ритм їх повторення й створити актуальний орнамент. Разом відшукати нову форму, використовуючи різноманітні знання і набутий протягом останнього року спільний досвід. У міжнародній лабораторії АртПоля передбачається багато тематичних авторських проектів, що створюються спеціально для цієї події, спілкування й тотальне залучення всіх до різноманітних творчих процесів.



Цього року ARTPOLE стане майданчиком для зустрічі митців з Донецька і Львова, Харкова та Івано-Франківська, Криму й Карпат. Крім українців, у програмі учасники з Польщі, Австралії, Мозамбіку, Туреччини та Росії — вони не відміняють концерти з огляду на події, а навпаки — вважають необхідними взаємопідтримку й процес спільного творення.

На перші три вечори заплановані покази і обговорення документального кіно й відеопоезії. 11 липня на Великій сцені — новий проект Юрія Андруховича і польського гурту Karbido. 12 липня всі майстер-класи продемонструють свої напрацювання, також відбудуться екскурсії з оглядом лендарт-об’єктів та переглядом перформансів. У вечірньо-нічній музичній програмі — Марк Токар Тріо (Україна), AksakBalkanTrio (Польща) та ін. Повна програма АртПоля.




8 липня до творчої лабораторії в Уніжі доєднається й команда Фестивалю відеопоезії «CYCLOP» (Поліна Городиська). Веземо із собою лекцію про кордони/чи то їх відсуність та найцікавіші зразки сучасної української та світової (Німеччина, США, Канада, Шанхай, Греція, Аргентина) відеопоезії. 

Окрему увагу цього разу приділимо нашим російським друзям та партнерам - фестивалю відеопоезії «П’ята нога». (Організатори: Катерина Троєпольська та Андрій Родіонов. ЖЖ фестивалю: http://krakadil1922.livejournal.com/)



«Залежно від нашого сприйняття «кордон» може набувати різноманітних значень. Наприклад, кордон – як засіб відмежування від іншого, чужого, незнаного. Або навпаки? Кордон – як лінія дотику, умова співіснування. Відкривати ці таємниці співбуття, будувати замість стін спільний фундамент, бачити перехрестя, а не колючі дроти – чи не в цьому полягає мистецтво?

Головна принада відеопоезії якраз у тому, що вона - зажди на перехресті (жанрів, сенсів, дефініцій) і завжди поза межами (географічними та політичними, мовними та умовними). Саме на цій стадії активного самостворення, в момент хиткої рівноваги між баченим, чутим та відчутим (відео, звук, поезія) відбувається диво – відкривається новий вимір поетичної реальності.»


ARTPOLE Вконтакті: http://vk.com/artpoleif
Офіційний сайт: www.artpole.org.

Таня Манзюк (координатор проектів агенції ARTPOLE) та Анатолій Бєлов (художник) про ARTPOLE.IF:


1 коментарів

Залишити коментар

avatar