26 Квітня 2024, 03:02 | Реєстрація | Вхід
/ 14 червня: Презентація поетичної збірки Мирослава Лаюка "осоте!" (м. Київ) - 10 Червня 2013

14 червня: Презентація поетичної збірки Мирослава Лаюка "осоте!" (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 10 Червня 2013 (Понеділок)
Час: 15:57
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1458



Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на презентацію поетичної збірки Мирослава Лаюка «Осоте», яка відбудеться 14 червня. Початок о 18:00.

Минулого року молодий поет із села Смодна Косівського району Мирослав Лаюк став лауреатом І премії літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» за поетичний рукопис «Осоте!». Журі в складі Наталки Білоцерківець, Ростислава Семківа та Олега Коцарева визначило його доробок найкращим серед десятків робіт, поданих на конкурс, і щойно Мирославові вірші вийшли книгою, яку автор презентуватиме у Києві 14 червня.

Поет Василь Герасим’юк у післямові до книги «Осоте» називає Мирослава Лаюка «поетом для «людей книги».

Він пише: "Навіть коли мова ще не вироблена, але – своя – вже своя – відчуваєш же. Бо подекуди своїми неоковирностями та незграбностями вона щемніша тобі від «вирихтуваних» фрагментів. Ця мова вже здатна зацікавити.

Його не турбують ні патос ні метафора – це для тих, хто "дозує", а він – що як хоче, так і називає. Нічого зумисно не ускладнюючи чи опрощуючи. Не пишучи ні під Бродського, ні під Буковські чи Свєтліцького.


Книжка «осоте!» – це 123 вірші про одне ім'я, – йдеться у анотації до книги, – можете вдавати, що не знаєте цієї історії, заглядати в словник з ботаніки чи тримати в руках цю рослину, але то не змінить вашої участі. читайте й рахуйте, промовляйте вголос – як вам підказує шкіра."

До розмови запрошені Ростислав Семків та Василь Герасим'юк.



МІСЦЕ: м. Київ, Книгарня "Є" на Контрактовій площі.
АДРЕСА: вул. Спаська, 5
ВХІД: Вільний

Джерело: Платформа


1 коментарів

avatar
Мирославе, вітаємо із книгою! booze

Залишити коментар

avatar