26 Квітня 2024, 21:56 | Реєстрація | Вхід
/ Журі Міжнарожного конкурсу відеопоезії «CYCLOP»-2012 - 1 Вересня 2012

 Журі Міжнарожного конкурсу відеопоезії «CYCLOP»-2012

Категорія: «Новини»
Дата: 01 Вересня 2012 (Субота)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2198


З 1-го вересня по 15-те жовтня триває прийом робіт на ІІ-й Міжнародний конкурс відеопоезії «CYCLOP». Конкурсна програма, оголошення та нагородження переможців Премії відбудеться в рамках Фестивалю відеопоезії «CYCLOP»-2012, який пройде 17-18 листопада 2012 року в Україні (Київ).

Тим часом, хочемо ближче познайомити з постатями суддівської колегії конкурсу. В цьому році команда «CYCLOP»-у підійшла до питання підбору членів журі більш грунтовно. 

Ставили собі за мету залучити більше професіоналів у галузі кіномистецтва. Й нас приємно здивувала готовність до взаємодії метра сучасного кінематографу, Михайла Іллєнка, генерального директора Київського міжнародного фестивалю - Федора Крата, а також Дуні Кустуриці, які, не зважаючи на всі свої статуси, поставилися до запрошення ще достатньо молодого конкурсу із цікавістю та виявилися абсолютно відкритими до співпраці.

Тож надамо трохи більше інформації про кожного.

Склад журі ІІ-го Міжнародного конкурсу відеопоезії «CYCLOP» - 2012.



1. Михайло Іллєнко - український кінорежисер і сценарист. Член-кореспондент Академії мистецтв України, член Національної спілки кінематографістів України. Веде режисерську майстерню в КНУТКіТ ім. Івана Карпенка-Карого. Арт-директор кінофестивалю «Відкрита ніч». Молодший брат кінорежисерів та кінооператорів Вадима і Юрія Іллєнків. Має доньку Іванну, яка теж є акторкою. Автор яскравого українського блокбастера «Той, хто пройшов крізь вогонь». До 
речі, саме цей фільм представить Україну на премії «Оскар»-2012 у номінації «Кращий фільм іноземною мовою». http://uk.wikipedia.org/wiki/Іллєнко_Михайло_Герасимович.

2. Дуня Кустуриця - директор «Kustendorf Film & Music Festival», донька Еміра Кустуриці та другий режисер його фільмів. Покинула навчання у французькому університеті Сорбонна, повернулася до Белграду та вступила до Академії 
мистецтв вчитися на сценариста. Пише п’єси та сценарії до кінофільмів.

3. Федір Крат - Генеральний продюсер Київського міжнародного кінофестивалю.

4. Ірина Шувалова - українська поетеса, перекладач. Має дві вищі освіти, 
 друкувалася у великій кількості періодичних видань, вірші перекладені чотирма мовами. Свою першу поетичну збірку презентувала у форматі музично-театралізованого дійства. Бере участь у численних перформенсах, читаннях, фестивалях, літпроектах. Входила до складу журі 6-го конкурсу «Молода республіка поетів» (2010), 6-го Міжнародного театрального фестивалю «Драбина» (2010), 1-го фестивалю відеопоезії «CYCLOP» (2011). Перекладає прозу та поезію з англійської та російської. http://uk.wikipedia.org/wiki/Шувалова_Ірина.
5. Олексій Торхов - поет, журналіст, Член Конгресу літераторів України. Майор 
міліції у відставці. Працював аналітиком в детективному агентстві. Володар 
Гран-Прі чотирьох Всеукраїнських літературних фестивалів. Нагороджений літературною премією імені Володимира Сосюри (МСПУ, 2009), літературною премією «Слов’янські традиції» (2010). Редактор і видавець приватного літературно-художнього альманаху «Дев’ятий сфінкс», співорганізатор відкритого Всеукраїнського поетичного фестивалю «Ватерлінія».

6. Рейніш Світлана - переможець конкурсу «CYCLOP»-2011. Художник, 
оператор, у минулому - асистент режисера на одному із провідних українських 
телеканалів.

7. Дмитро Лазуткін - український поет, журналіст. Закінчив Національний технічний університет України «КПІ». Працював ведучим на Першому Національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері та Лондоні. Вірші пише українською та російською мовами. Лауреат премії ім. Б-І. Антонича, переможець конкурсу кращих творів молодих українських літераторів «Гранослов» видавництва «Смолоскип», стипендіат программи «Gaude Polonia», лауреат російського конкурсу для письменників СНД «Русская премия». До цього - чемпіон України з козацького двобою. http://uk.wikipedia.org/wiki/Лазуткін_Дмитро_Михайлович.

CYCLOP_члени журі

Це ми все до чого....

Вашу роботу можуть побачити метри сучасної кінематографії
та видатні культурні діячи!

Тож запрошуємо до участі! 
Не гайте часу! 


Конкурс Вконтакті: http://vk.com/cyclopfest
Конкурс у Facebook: http://www.facebook.com/pages/CYCLOP/136023003158274

E-mail: cyclop@litfest.ru
Конкурс «CYCLOP»-2012: http://litfest.ru/CYCLOP/2012.html
Фестиваль «CYCLOP»-2012: http://litfest.ru/CYCLOP/fest_2012.html

Положення конкурсу відеопоезії «CYCLOP»-2012 (ua): CYCLOP_Polozhennya_2012_UA.pdf 
Реліз конкурсу «CYCLOP»-2012: http://litfest.ru/CYCLOP/2012/CYCLOP_2012_Reliz_Konkurs_UA.pdf
Реліз Фестивалю відеопоезії «CYCLOP»-2012 (ua): CYCLOP_2012_Reliz_Fest_UA.pdf


1 коментарів

avatar
CYCLOP: "Журі конкурсу 2012". http://litfest.ru/CYCLOP/2012/CYCLOP_2012_Zury.pdf

Залишити коментар

avatar