20 Квітня 2024, 02:44 | Реєстрація | Вхід

Оголошено лауреатів Літературної премії «Смолоскип»

Дода_ла: pole_55 28 Квітня 2015 о 09:06 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 2614
Матеріал підготува_ла: Поліна Городиська | Зображення: www.litcentr.in.ua


27 квітня у київському Будинку вчителя відбулося нагородження лауреатів Літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» 2015 року. Переможців визначало журі в складі поетки Наталки Білоцерківець, літературознавця Ростислава Семківа та поета Олега Коцарева.

Першу премію цього року не присудили нікому. Рукописи лауреатів другої премії та спеціальної премії журі буде видано окремими книжками.

Лауреати Літературного конкурсу 
видавництва «Смолоскип» - 2015

ІІ премія - Поезія

  • Оксана Гаджій – збірка поезій "Phantom limb";
  • Юлія Кручак – збірка поезій "Передчуття дому";
  • Арсеній Тарасов – збірка поезій "Листи на північ";
  • Олексій Шендрик – збірка поезій "Останні китобої на місяці".

ІІ премія - Проза

  • Павло Кирик – повість "Робота";
  • Ярослава Литвин – повість "Роза Вітрів".

ІІІ премія - Поезія

  • Геник Бєляков – збірка поезій "По-людськи";
  • Дарина Гладун – збірка поезій "Січи-рубай-дерево";
  • Ірина Загладько – збірка поезій "Все, що губиться в піску";
  • Віктор Коврей – збірка поезій "Коли ще люди говорили";
  • Владислав Петренко – збірка поезій "Island";
  • Богуслав Поляк – збірка поезій "Тирлище".

ІІІ премія - Проза

  • Юніс Виноградова – фантастична повість "Небесний пекар";
  • Павло Кирик – повість "Самознищення";
  • Людмила Михайловська – збірка новел "Розсипане драже";
  • Остап Соколюк – повість "Енігма".

IV премія - Поезія

Юлія Вротна, Дарина Гладун, Елла Євтушенко, Наталя Єрьоменко, Ольга Мацо, Андрій Тужиков, Ірина Чеканівська, Андрій Шийчук.

IV премія - Проза

Дмитро Данько, Василь Левицький, Валерій Пузік, Вікторія Хоменко.

Спеціальну премію журі отримав Володимир Патола за збірку поезій "Грань".

Не дістали премій, але були відзначені як талановиті та перспективні твори таких авторів: у поезії - Ігор Астапенко, Данило Зозуляк, Анастасія Котляр, Ігор Мітров, Роман Повзик, Галина Танай, Євгенка Чугуй, Сергій Шкабара; у прозі - Наталія Бистрих, Крістіна Кузнєцова, Любов Меленевич, Тетяна Синьоок, Максим Філін, Ірина Червінська.



Літературний конкурс видавництва «Смолоскип» був заснований 1993 року для молодих письменників віком від 18 до 28 років. За цей час його лауреатами стали автори як Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Світлана Пиркало, Дмитро Лазуткін, Галина Крук, Роман Скиба, Олена Степаненко, Софія Андрухович, Ірина Шувалова, Юлія Стахівська, Олена Герасим'юк, Павло Коробчук та ін.

0 коментарів

Залишити коментар

avatar