28 Квітня 2024, 17:53 | Реєстрація | Вхід
/ «Фінальний епізод» Євгена Положія в Києві - 28 Листопада 2023

«Фінальний епізод» Євгена Положія в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 28 Листопада 2023 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: книгарня Vivat
Адреса: Київ, вул. Петра Сагайдачного, 8
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 141


Запрошуємо на розмову з Євгеном Положієм та Анатолієм Дністровим у книгарню Vivat на Подолі 28 листопада о 18:00. Письменники поспілкуються про новинку «Фінальний епізод», родинну сагу Євгена про відстоювання своєї території і осмислення історії народу, покоління і своєї власної через призму персонажів. 

Події на сторінках відбуваються в Маріуполі, Харкові й містах «сірої зони» під час повномасштабного вторгнення. Прототипом головного героя став Геннадій Мохненко — пастор, капелан, засновник дитячого реабілітаційного центру «Республіка Пілігрим» та мережі реабілітаційних центрів для дорослих. 

Це книжка створена на основі реальних історій, прожитих українцями, та архівних матеріалів. В першу чергу тут йдеться не про війну, а про любов, повернення до свого коріння і усвідомлення, що тривалість битви українців за свободу триває 400 років. І нарешті наближаємося до фінального епізоду. Це непростий багатошаровий текст, де відбувається усвідомлення своєї ідентичності та шляху. 

Євген та Анатолій поспілкуються про етапи створення роману, виклики, що стояли перед автором, адже написати книжку, що говорить голосами реальних людей, коли суспільство перебуває у вирі історичних подій і говорити про ці досвіди без дистанціювання, дуже непросто. Будемо вдячні, друзі, за вашу присутність і готовність до розмови.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar