25 Квітня 2024, 22:15 | Реєстрація | Вхід
/ 7-й Всеукраїнський літературний конкурс ім. Леся Мартовича - 12 Липня 2023

7-й Всеукраїнський літературний конкурс ім. Леся Мартовича

Категорія: «Конкурси»
Дата: 12 Липня 2023 (Середа)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 4.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4290


З 12 лютого 2023 року Сьомий Всеукраїнський літературний конкурс імені Леся Мартовича «Війна в Україні – шлях до перемоги» оголошується відкритим!

Мета конкурсу: вшанування письменника Леся Мартовича та підтримка українського літературного процесу під час війни в Україні з рашистами. Конкурсні книги (проза та поезія), добірки прози (нариси, кореспонденція, інтерв’ю, новели) та пісні - тільки на патріотичну тематику - можуть стати для авторів можливістю висловити свій біль та переживання, увічнити історичні події, зафіксувати реальні важкі події а читачам це стане підтримкою у важкі часи. Зараз в Україні усі працюють на перемогу, і письменники теж можуть зробити свій внесок.

Умови проведення конкурсу прози:

  • плата за участь: безкоштовно
  • вік учасників: 18 та старші
  • початок конкурсу: 12 лютого 2023 року. Кінцевий термін подання матеріалів: 12 липня 2023 року. Всі твори повинні бути подані не пізніше півночі 12 липня 2023 року за київським часом
  • добірки будуть оцінюватися командою авторитетного журі які складаються із журналістів, письменників та музикантів.
  • дата оголошення переможців: 12 липня 2023 року. Умови проведення урочистої церемонії (або умови дистанційного нагородження) будуть повідомлені окремо.
Положення конкурсу

1. 1. На конкурс приймаються добірки прозових творів та пісні українською мовою, які раніше не публікувалися та не були представлені загалу у будь-якому форматі: в інтернеті, у вигляді аудіокниг, паперових книг або PDF-файлів.

Отримання оргкомітетом конкурсної заявки вважається згодою учасника на участь у конкурсі, друк його твору, світлини та інформації про автора у разі перемоги.

2. 2. Максимальна кількість творів – два. Оповідання, які не відповідають встановленим вимогам, до конкурсу не допускаються.

3. 3. Тема конкурсу: 4.5.0. «Війна в Україні – шлях до перемоги»

Умовний сигнал 4.5.0. застосовується українськими військовими у значенні: «все спокійно, ситуація під контролем».

Ми очікуємо отримати добірки, де знайдуть відображення сучасні події, що відбуваються в Україні: боротьба, героїзм, виживання, переселення, обнадійливі історії та історії, які показують увесь трагізм ситуації. У також можуть бути зображені мрії про мирне життя після війни, плани та візуалізації, яким стане світ.

Добірки повинні відповідати жанровим характеристикам, властивим (нариси, кореспонденція, інтерв’ю, новели). Книги, випущені з 2020 року – проза та поезія – патріотичній тематиці.

4. 4. Правила оформлення: роботи друкуються шрифтом Times New Roman текстового редактора Word розміру 14, інтервалом 1,5. PDF-файли, документи Word з картинками розглядатися не будуть.

5. 5. Твори приймаються в електронному вигляді на скриньку galina-fesyuk@ukr.net. Лист на конкурс повинен мати тему ««Війна в Україні – шлях до перемоги»» та містити два файли:
  • перший з назвою твору і текстом (кожне оповідання надсилайте окремим файлом),
  • другий файл (супровідний) із інформацією про автора: справжнє ім'я, контактна інформація (номер телефону і адреса електронної пошти), назва конкурсної роботи. Якщо присилаєте з чужої пошти, обов’язково потрібно це зазначити у супровідному файлі. У кого немає електронної пошти, присилайте на Нову пошту: Львів. Нова пошта 42. 0972928109 Фесюк Галина Петрівна.
Книги теж присилайте на Нову пошту: Львів. Нова пошта 42. 0972928109 Фесюк Галина Петрівна.

Усі твори, отримані за конкурсний сезон, кодуються. Кожній добірці присвоюється номер для забезпечення максимальної об’єктивності оцінки.

Учасник отримує електронного листа про допуск його оповідання чи відмову впродовж 2х тижнів після відправлення заявки.

6. 6. За умови безкоштовної участі автор надає два твори. Автор може надати три або більше текстів при сплаті оргвнеску у розмірі 100 грн. за кожен додатковий твір. Реквізити для сплати будуть надані організаторами у приватному листуванні з автором.

7. 7. Відзначені добірки, які потрапили до короткого списку, будуть опубліковані в однойменному конкурсу альманасі. Збірка презентуватиметься в Україні та за її межами. Книги отримані від учасників будуть передані у бібліотеки України та за кордон. Авторам про це буде відомо із сторінки конкурсу.

Планується переклад оповідань на англійську. Всі деталі обговорюватимуться безпосередньо з авторами.

Конкурс зобов’язується дотримуватися юридичних формальностей у сфері авторського права при взаємодії з авторами.

Переможці конкурсу отримають – дипломи. Лауреати – грошову винагороду у розмірі дві тисячі гривні та відзнаку. Будуть як завше сюрпризи. При сприятливих умовах – зустрічі учасників конкурсу із читачами.

З повагою, засновник і організатор Сьомого Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича член НСЖУ Галина Фесюк

Сторінка конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/Galinafesyukbyrulo


0 коментарів

Залишити коментар

avatar