28 Квітня 2024, 14:19 | Реєстрація | Вхід
/ «Невідкладна мистецька допомога»: I Тур - 1 Липня 2023

«Невідкладна мистецька допомога»: I Тур

Категорія: «Події»
Дата: 01 Липня 2023 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Чернігівщина
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 252


Український інститут книги разом з Міністерством культури та інформаційної політики та громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій, волонтерів, ветеранів, інвалідів» розпочинають тури митців деокупованими та прифронтовими територіями Чернігівщини. Це перший тур із запланованих заходів у межах проєкту «Невідкладна мистецька допомога». До листопада 2023 року автори та артисти також відвідають мешканців і військових Сумської, Харківської, Миколаївської, Запорізької та Донецької областей.

Проєкт має назву «Невідкладна мистецька допомога» та ініційований з метою підтримки морального стану цивільного населення та військових, піднесення віри в нашу незламність, поширення українських наративів, популяризації української культури та задля протистояння російській пропаганді. Українські автори та артисти проведуть шість мистецьких зустрічей на території Чернігівської області, зокрема в Чернігові, Ніжині, Корюківці, Мені, Сновську та смт Холми. 

Заходи відбуватимуться за  організаційної підтримки Чернігівської обласної військової адміністрації, Чернігівської міської ради та Ніжинської міської ради.

«Концерти та інші творчі події мобілізують доброчинців, згуртовують людей навколо ідеї моральної підтримки бійців та місцевого населення, надають можливість людям навіть у важких умовах відчувати єдність з "мирною територією” і є дієвою протидією пропагандистській брехні російських окупантів. За своєю дією такі заходи близькі до арттерапії, бо, за словами самих воїнів, знімають напругу і додають моральних і фізичних сил, наче повертають людей до їхніх  сімей і домівок хоча б на час такої події», — переконаний керівник проєкту від УІК Сергій Опанасенко.

Участь у заходах візьме співачка, композиторка, народна артистка України Леся Горова, журналіст, письменник, громадський діяч Юрій Луканов, публіцист, заслужений діяч мистецтв, ведучий Євромайдану Володимир Гонський, а також гурт народних артистів України Наталії Павловської, Олександра Бублієнка та Антона Валькова G-ART.

Розклад заходів: 

  • 30 червня, 15:00 — м. Корюківка (Мистецька школа,  вул. Зарічна, 8)
  • 30 червня, 19:00 — м. Сновськ (Будинок культури, вул. Незалежності, 4)
  • 1 липня, 12:00 —  смт Холми (Літня сцена, вул. Центральна)
  • 1 липня, 17:00 — м. Мена (Будинок культури, вул. Героїв АТО, 3)
  • 2 липня, 12:00 — м. Ніжин (Міський будинок культури, вул. Батюка,16)
  • 2 липня, 18:00 — м. Чернігів (Мала міська сцена, Центральна алея міста)
Кожна бібліотека отримає набір із 60 нових книжок для дітей та дорослих, серед яких художні та науково-популярні твори українських авторів та переклади. Книжки безоплатно надали зі своїх збірок працівники Українського інституту книги, українські видавці, проєкт Держкомтелерадіо «Українським дітям – українську книгу», Чеський центр у Києві передав для бібліотек сучасні переклади чеських авторів.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar