19 Квітня 2024, 07:23 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича 2023 - 1 Липня 2023

Конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича 2023

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Липня 2023 (Субота)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2931


Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги спільно з Організацією українських націоналістів (ОУН) оголошують про проведення щорічного Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича – 2023 «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»


ПОЛОЖЕННЯ про п’ятий Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича - 2023 «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»

1. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський літературний конкурс «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» (далі - Конкрус) заснований Жіночим товариством імені Ольги Басараб та Олени Теліги, Організацією українських націоналістів. Конкурс щорічний і проводиться вп’яте. 
1.2. Основними  завданнями  Конкурсу  є  утвердження  в  свідомості  та  почуттях громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до України,  її історії та Незалежності.   
1.3. Метою Конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей і пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань нашого народу ХХ – ХХІ століть, в тому числі героїв московсько-української війни, розв’язаної росією у 2014 році.
1.4. Інформація про хід і  результати Конкурсу розміщується у засобах масової інформації, на сайтах Культурна референтура ОУН (https://kroun.info), ОУН (http://kmoun.info), на сторінках соціальної мережі Facebook: Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги (https://uk-ua.facebook.com/basarab.teliha), Організація Українських Націоналістів (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064672212339).
1.5. Журі у своїй діяльності керується Конституцією, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням. Під  час  проведення  Конкурсу  обробка  персональних  даних  учасників здійснюється  з  урахуванням  вимог  Закону  України  «Про  захист  персональних даних» № 2297-VІ від 1 червня 2010 року.

2. Інформація про Конкурс

2.1. До участі у Конкурсі запрошуються особи, яким виповнилося 15 років. Конкурс проводиться на безоплатній основі.
2.2. Конкурс поводиться у номінації
  • Художні твори  про події та учасників національно-визвольного руху в Україні ХХ - ХХІ століть та  волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у московсько-українській війні, розв’язаній росією у 2014 році.
2.3. На Конкурс висуваються нові оригінальні твори написані українською мовою, які раніше не оприлюднювалися. Обсяг роботи: до 50 сторінок у форматі Word (міжрядковий інтервал 1,5, шрифт Times New Roman, кегль 14). 
2.4. Прийом конкурсних робіт триває з 1 квітня до 1 липня
Конкурсні роботи надсилаються за адресою: bibliovv@ukr.net «Конкурс, оргкомітет». 
2.5. До конкурсної роботи додається окремий файл  з інформацією про автора за такою формою:
  • назва конкурсної роботи; 
  • ПІБ та фото автора у форматі PDF;
  • вік автора, навчальний заклад або місце роботи, фах;
  • електронна пошта та номер мобільного телефону конкурсанта; 
  • поштова адреса для пересилки відзнак Конкурсу, якщо конкурсант посів призове місце.
3. Порядок визначення переможців Конкурсу

3.1. Починаючи з 1 вересня до 13 грудня, журі Конкурсу розглядає конкурсні роботи та шляхом прямого відкритого голосування визначає кращі з них. Номінація має 1-е, 2-е, 3-є місця.  
Журі Конкурсу також може встановити до трьох заохочувальних відзнак для конкурсантів, які не стали переможцями, але їхні конкурсні роботи  привернули увагу і здобули схвальну оцінку журі.
3.2. Результати голосування оприлюднюються після підведення підсумків.
3.3. Критерії за якими оцінюватимуться твори:
  • оригінальність художнього задуму;
  • яскравість і самобутність твору, глибина осмислення теми патріотизму та національно-культурного відродження України;
  • зображення боротьби українського народу за свою незалежність, в тому числі, під час московсько-української війни; 
  • досконале володіння українською мовою.
3.4. Твори, що подаються на Конкурс, не рецензуються. Оргкомітет і члени журі не пояснюють учасникам, які не потрапили в шорт-лист, чим саме зумовлене таке рішення. 

4. Нагороди Конкурсу 

4.1. Переможці Конкурсу отримують звання лауреата та нагороджуються спеціальним дипломом. 
4.2. Кращі конкурсні роботи увійдуть до збірника Конкурсу - 2023.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar