19 Березня 2024, 04:24 | Реєстрація | Вхід
/ Літконкурс «Фантастичне Рівне» 2022 - 30 Липня 2022

Літконкурс «Фантастичне Рівне» 2022

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Липня 2022 (Субота)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3226


1 лютого стартував прийом творів на  4-й Всеукраїнський літературний конкурс «Фантастичне Рівне 2022». Термін реєстрації робіт до 30 липня 2022 року включно. Нагородження та відзначення найкращих робіт орієнтовно планується на День міста Рівне (28 серпня 2022).



Тема конкурсного твору обов'язково повинна бути пов'язана з Рівненщиною: її історією, культурою, природою  (минуле, теперішнє або фантастичне майбутнє). 

Особливо вітається участь дітей та молоді. Якщо дитина не знайома із Рівненщиною, то вона може спробувати написати про «таємниче» Рівне, про «невідоме» Рівне - вигадати якусь історію про казкове місто Рівне з фантастичними мешканцями, або про якесь інше місце на Рівненщині (Острог, Дермань, Пересопниця, Тунель кохання). Можливо, любить природу - написати історію про казкових звірів, які живуть у Рівненському природному заповіднику, а воду п'ють з Білого озера або озера Соминого, про таємничу папороть у селі Буща, річку Случ, Горинь... 

Іноді, цікаві історії настільки зачіпають, що ви хочете туди відправитись! Можливо, ваша історія запалить інших відвідати Рівненщину! Адже, деякі книголюби долають будь-які відстані, щоб пройти слідами улюбленого персонажа або наживо побачити прекрасні краєвиди.

ГО «ЛІТЕКО», місією якої є діяльність, спрямована на збільшення мотивації громадян до вивчення історико-культурної та природної спадщини регіону та країни, сприяння всебічному розвитку молоді шляхом розробки і реалізації проектів у сферах  гуманітарних та природничих наук, залучення дітей та молоді до участі у соціальних, культурних, освітніх, духовно-моральних заходах та проектах, з 1 лютого до 30 липня 2022 року оголошує 4-й Всеукраїнський літературний конкурс «Фантастичне Рівне 2022» для учнів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України, студентів та талановитої молоді.

Метою конкурсу є виховання любові до читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей та молоді до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни, популяризуючи історію рідного краю. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких проектів ГО «ЛІТЕКО»

Юні літератори зможуть опублікувати свої роботи у книзі вибраних творів «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2022»

За результатами конкурсу журі обере найкращі твори, які будуть опубліковані у збірці, а у день фестивалю визначать три призові місця у кожній з вікових категорій:

  • 1 місце – виграш 1500 гривень;
  • 2 місце – виграш  1000 гривень;
  • 3 місце – виграш 700 гривень.
Під час нагородження будуть відбуватись майстер-класи, лекції, дитячі літературні читання власних творів. 



Положення про 4-й Всеукраїнський
літературний конкурс «Фантастичне Рівне 2021»


1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

ГО «ЛІТЕКО», завданням якої є діяльність, спрямована на збільшення мотивації громадян до вивчення історично-культурної та природної спадщини регіону та країни, сприяння всебічному розвитку молоді шляхом розробки і реалізації проєктів у сферах  гуманітарних та природничих наук, залучення дітей та молоді до участі у соціальних, культурних, освітніх, духовно-моральних заходах та проектах, з 1 лютого до 30 липня 2022 року оголошує Всеукраїнський літературний конкурс «Фантастичне Рівне 2022» для учнів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України, студентів та талановитої молоді.

Метою конкурсу є виховання любові до читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей та молоді до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни, популяризуючи історію рідного краю. Конкурс організовується у межах існуючих просвітницьких проєктів ГО «ЛІТЕКО».


2. ЖУРІ КОНКУРСУ

2.1. Для визначення переможців Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Фантастичне Рівне» оргкомітетом створюється компетентне журі, до складу якого входять: 

1. Баковецька Ірина – голова журі, письменниця, голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України, видавець, журналіст;

2. Овдійчук Лілія – письменниця, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри  української мова та літератури ПВНЗ «МЕГУ імені академіка Степана Дем’янчука», член НТШ, член ради «Просвіти», член ради ЦДЛДЮ;

3. Лозовський Станіслав – заслужений артист України, актор і режисер  Рівненського драмтеатру.    

4. Медведєва Олена – українська письменниця, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, лауреат премій імені Уласа Самчука, автор книги «Найкраще видання Рівненщини для дітей 2018року»;

5. Демедюк Наталія – редактор ТРК «РИТМ», журналіст, автор і ведуча теле- і радіопрограм, автор проектів, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, лауреат премії імені Михайла Дубова, автор поетичних збірок «Ескізи буднів», «Сім кРоків»;

6. Сладковська Тетяна (літературний псевдонім Тата Рівна) – український письменник, член Національної спілки письменників України, керівник Молодіжної літературної платформи Рівненської організації НСПУ, лауреат премій імені Михайла Дубова та Валер’яна Поліщука;

7. Стасюк Людмила – голова ГО «ЛІТЕКО», режисер літературно-театральної студії «ЛІТЕКО», провідний методист з креативних індустрій КЗ РОЦНТ РОР.

2.2. Для визначення переможців Конкурсу кожен член журі ознайомлюється з конкурсними творами та виставляє бали за 10-бальною шкалою.

2.3. У випадку, якщо максимальний підсумковий бал буде рівним у двох і більше творів, голова журі, враховуючи рекомендації членів журі, визначає твір/твори, що перемогли у Конкурсі.


3. УМОВИ КОНКУРСУ

3.1. Конкурсні твори подаються в електронному варіанті на електронну адресу: liteco.ngo@gmail.com. Кінцевий термін подання конкурсних робіт 30 липня 2022. Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0966886927( Viber, Telegram)

3.2. На конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (есе, новели, романи, оповідання, вірші, тощо), які раніше не друкувались.

3.3. На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на тему історії Рівненщини – різних жанрів, у тому числі й фентезі.

3.4. Обсяг конкурсної роботи - необмежений.

3.5. Для участі у Конкурсі необхідно подати:
  • конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Усі аркуші мають бути пронумеровані, починаючи з титульної. 
  • конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, міжрядковий інтервал – 1пт, поля 2 см, назва файлу має містити прізвище автора та скорочену назву роботи латиницею (Приклад: Vasyliuk_Podorozh).
  • лист конкурсанта про себе у довільному порядку.
  • Титульний аркуш обов’язково має містити назву роботи, ПІБ і дату народження конкурсанта, його контактні дані (адреса, номер телефону учасника та батьків, e-mail).
3.6. Твори мають бути оригінальними та авторськими. Будуть відхилені не вичитані, кинуті на перекладач з російської мови твори.

3.7. Кожен учасник зобов’язується усвідомити серйозність конкурсу та погодитись на приїзд у м. Рівне на День міста для нагородження у разі потрапляння у 20-тку кращих творів.


4. НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

4.1. Нагородження переможців Конкурсу відбувається у рамках фінального заходу літературного конкурсу «Фантастичне Рівне 2022». За перебігом конкурсу можна слідкувати на сторінці у соціальних мережах: https://facebook.com/NGOLiteco/

4.2. Місце та час проведення нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом літературного конкурсу «Фантастичне Рівне 2022». Орієнтовно нагородження та відзначення найкращих робіт планується на День міста Рівне (28 серпня 2022). Можливі зміни.

4.3. Призери (І, ІІ, ІІІ місце) нагороджуються преміями у категоріях: 
  • 10-13 років, 
  • 14-18 років (у тому числі вихованці коледжів і ліцеїв) 
  • та 19-30 років.
4.4. У кожній з категорій призовий фонд  становить: 
  • І місце – 1500 гривень, 
  • ІІ місце – 1000 гривень, 
  • ІІІ місце – 700 гривень.
4.5. Найкращі твори будуть опубліковані в електронній книзі «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2022».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar