19 Квітня 2024, 09:05 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн прем'єра перформансу «Я – ЛЕСЯ» - 15 Грудня 2021

Онлайн прем'єра перформансу «Я – ЛЕСЯ»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Грудня 2021 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Youtube
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 297


15 грудня о 19:00 запрошуємо до перегляду найбільш трепетної вистави про Лесю Українку цього року – документально-поетичного перформансу «Я – ЛЕСЯ», – представленого спеціально до Національного тижня читання.

Проєкт створено у синергії театру «Гармидер», акторок театральної майстерні «ДогориДриґом» і громадського об'єднання «Стендаль» та в рамках відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. А відеоверсію підготовлено в рамках мандрівного літературно-мистецького фестивалю «Подорож із Лесею до моря» за підтримки Українського інституту книги.

Перформанс «Я – ЛЕСЯ» — це занурення юних 15-17-річних акторок у світ такої ж юної Лесі. Це подорож крізь її дитинство до дівочої зрілості та особистісного становлення. Дівчата-акторки намагаються подолати стереотипні шкільні уявлення про Лесю і потоваришувати з нею. Леся спонукає дівчат говорити про перше кохання, депресію, мову. Разом вони жартують і осмислюють біль, виражаючи його словом і рухом, який увиразнила пластиографка Юлія Варченко.

Виставу варто побачити всім: юним, зрілим, тим, хто любить творчість Лесі, й тим, хто вважає її неактуальною. І, може, в фіналі щось всередині вас прошепоче: «Я як Леся», «Я – Леся».

Показ відбудеться на каналі УІК у Youtube та на Facebook сторінці Інституту і партнерів. Посилання на канал: https://cutt.ly/oYx2tce

Режисерка та сценаристка: Руслана Порицька. Пластиографка: Юлія Варченко. Звукорежисер: Ігор Михалевич. Продюсерка: Елла Яцута. Режисерка відеоверсії: Юлія Яцун.
Акторки і співавторки: Христина Томашевич, Вікторія Теслюк, Єлизавета Голоскокова, Анна Лахай, Аніта Шараєвська, Вікторія Марчук.
У тему допомагала зануритися кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури ВНУ імені Лесі Українки Олена Маланій.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar