24 Квітня 2024, 02:49 | Реєстрація | Вхід
/ Культура і пандемія: обговорення аналітичної записки - 30 Листопада 2021

Культура і пандемія: обговорення аналітичної записки

Категорія: «Події»
Дата: 30 Листопада 2021 (Вівторок)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Zoom / Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 432


Культура є частиною самореалізації й дозвілля людини. Право на вільну участь у культурному житті спільноти закріплене у 27 статті Декларації прав людини. У довгостроковій перспективі залучення у культурні активності може позитивно впливати на фізичне та психічне здоров’я і добробут як на індивідуальному, так і колективному рівнях. Крім цього, доступ до культури є можливістю відпочивати, навчатися, формувати спільноту.

Однією з особливостей сектору культури є масові заходи, зокрема фестивалі, бієнале, концерти, кінопокази, вистави. Пандемія COVID-19 спричинила хвилю закриття закладів культури й трансформацію культурних подій. Більшості культурних інституцій і організацій як в Україні, так і поза її межами довелося адаптувати свої заходи під цифровий формат, часто без попередньої підготовки або навичок проведення подій онлайн. Серед наслідків – прискорення діджиталізації, тимчасова необхідність працювати онлайн, зменшення можливостей для нетворкінгу й міжінституційної співпраці. За оцінками експерт_ок, пандемія також скоротила кількість робочих місць у секторі культури.

Для того, щоби зрозуміти вплив пандемії COVID-19 та її наслідків на культурний і креативний сектори, CEDOS описали й проаналізували основні аспекти реагування на пандемію COVID-19 з боку органів влади в Україні у 2020-2021 роках, забезпечення доступу до культурних послуг і потреб та вплив пандемії на зайнятих у секторі.

30 листопада об 11:00 запрошуємо на презентацію аналітичної записки про вплив пандемії на сферу культури в Україні. Після презентаціївідбудеться обговорення з представни_цями органів влади та закладів культури цих проблем та що потрібно зробити:
  • Як пандемія вплинула на сферу культури?
  • Які заходи можуть допомогти зменшити негативний вплив пандемії в коротко- і довгостроковій перспективі?
  • Які «уроки пандемії» потрібно врахувати у сфері культури?
  • Наскільки ми готові до нової хвилі пандемії, і чи змінилось щось у підході вирішення цих проблем?

Учасни_ці дискусії:

  • Ірина Подоляк, представниця Коаліції дієвців культури, ініціаторка законів про УКФ, державну мову та конкурсний добір керівників;
  • Тетяна Філевська, в.о. генерального директора Українського інституту;
  • Оксана Бруй, директорка Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація;
  • представник Міністерства культури та інформаційної політики (узгоджується);
  • Яна Барінова, Директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації;
  • Оксана Хмельовська, кураторка програм з професійного розвитку Книжкового арсеналу.
Подія відбудеться онлайн у Zoom. Для того, щоб приєднатися до події і мати змогу приєднатися до дискусії, зареєструйтесь за посиланням: https://cutt.ly/nTDiz3A. Подія також транслюватиметься на сторінці Cedos у Фейсбуці.

Ця подія проводиться у рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar