29 Березня 2024, 17:23 | Реєстрація | Вхід
/ Премія для авторів-дебютантів «Перша ластівка» - 15 Листопада 2021

Премія для авторів-дебютантів «Перша ластівка»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 15 Листопада 2021 (Понеділок)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1655


«Кабінет молодого автора Національної спілки письменників» спільно з українським виробником рослинної доглядової косметики «Vesna» з метою промоції творчості молодих українських письменників, які лише входять в сучасний літературний процес, засновують Всеукраїнську літературну премію «Перша ластівка».

До участі запрошуються автори без вікових і територіальних обмежень. Премією будуть відзначені дебютні книжки поетів і прозаїків, які своєю творчістю утверджують найкращі цінності українського народу, сприяють духовному піднесенню і розвитку, порушують актуальні проблеми сьогодення чи історичного минулого або ж несуть заряд позитивних емоцій, мають глибокий зміст і талановите втілення задуму.

Головні вимоги:

  • Книжка, яка претендує на здобуття премії, має бути ПЕРШОЮ і на момент завершення конкурсу ЄДИНОЮ виданою (номер ISBN обов’язковий!).
  • Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подають творчі спілки, асоціації, літературні об’єднання, національно-просвітницькі товариства, редакції періодичних видань, видавництва, а також окремі літератори.
  • Книжка має бути українською мовою.
  • Розглядатиметься саме художня література, а не довідкова, наукова, бібліографічна тощо.
  • Приймаються книжки, де номінант виступає автором текстів, а не їхнім упорядником.
  • Приймаються книжки, які були видані впродовж останніх трьох років.
  • Термін подачі заявок до 15 листопада 2021 року.
Переможець, якому буде присуджене перше місце, отримає грошову винагороду обсягом 5000 гривень. Переможці другого і третього місця — по 2000 грн. Володар спецпремії від компанії «Vesna» отримає подарунковий сертифікат на суму 3000 грн для придбання натуральної рослинної косметики.
Також на переможців очікують дипломи і пам’ятні подарунки.

Заявки необхідно надсилати за адресою: м. Київ, відділення «Нової пошти» №345, кур’єрська доставка: Банкова, 2, (044)253-64-95, черговий Будинку письменників НСПУ.

У комплекті має бути три примірники книжки, офіційне подання від установи чи від іншого літератора, біографічна довідка номінанта з контактами (телефон, електронна та поштова адреса). За наявності можна додати рецензії та відгуки на твір у пресі чи в інтернеті.

Перше присудження премії відбудеться в 2021 році. Генеральний спонсор і співзасновник премії — компанія «Vesna».

У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся за адресою: berkam29@gmail.com.

Юлія Бережко-Камінська, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами


0 коментарів

Залишити коментар

avatar