28 Березня 2024, 23:36 | Реєстрація | Вхід
/ Події Карпатської літературної резиденції 2021 - 2 Жовтня 2021

Події Карпатської літературної резиденції 2021

Категорія: «Події»
Дата: 02 Жовтня 2021 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: смт. Славське
Місце: Народний дім
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4425


В рамках Карпатської літературної резиденції протягом вересня 2021 заплановано низку офлайн та онлайн подій, відкритих для всіх охочих. 

"Вечір у літературній резиденції”

Коли: 11 вересня (субота) і 2 жовтня (субота), 18:00-20:00.
Де: Комплекс "Карпатський затишок”, смт. Славське. 
Формат: Неформальне спілкування із письменниками в режимі "вільного доступу”. 
Вхід вільний, за умов попередньо реєстрації (за лінком).

Ідея: нам важливо створити умови для неформального спілкування читачів із письменниками, а також для налагодження контактів, зв’язків і потенційної співпраці поміж письменниками і представниками різних освітніх осередків, ГО, ініціативних груп тощо. Наша резиденція – простір не лише для творчості, але також і для вільної комунікації. На подію запрошуємо усіх охочих.  

Учасники письменники-резиденти вечора 11 вересня: І. Даневська, А. Шолтес, А. Левкова, П. Матюша. Письменники-резиденти вечора 2 жовтня: О. Михед. Г. Ткачук, В. Кебуладзе, І. Шувалова. 

"Творча зустріч із резидентами КЛР”

Коли: 8 вересня (середа) і 30 вересня (четвер), 14:00-16:00.
Де: Народний дім, смт. Славське. 
Формат: Публічна зустріч-розмова із письменниками, розмова про їхню творчість, плани тощо. Автограф-сесія для всіх охочих.  
Вхід вільний.

Ідея: з одного боку, нам важливо пропаґувати традиції, культуру і самобутність Карпатського реґіону у творах письменників, а з іншого – не менш важливо пропаґувати самих письменників та сучасну українську літературу в реґіоні. Такі зустрічі покликані передовсім познайомити місцевих мешканців із резидентами-письменниками КЛР, іншими словами – зробити літературу ближчою для тих, хто не завжди має змогу відвідувати віддалені книжкові фестивалі і форуми у великих містах.    

Учасники письменники-резиденти зустрічі 8 вересня: І. Даневська, А. Шолтес, А. Левкова, П. Матюша. Письменники-резиденти зустрічі 30 вересня: О. Михед. Г. Ткачук, В. Кебуладзе, І. Шувалова. 

Дискусія на тему "Літературна резиденція як творчий акселератор”

Коли: 18 вересня (субота) 15:00-16:00.
Де: Мистецький простір "РадіоГараж”, Львів. 
Формат: Публічна розмова-дискусія із письменниками про те, наскільки можливо прийти з ідеєю твору та в процесі відшліфувати його до невпізнання, як впливають резиденції на роботу автора/перекладача, чи були в практиці резидентів випадки, коли саме в результаті творчої взаємодії в резиденції твір зазнавав кардинальних змін та ін. Акцентуватиметься на зміщенні фокусу з промо-складової участі в резиденціях на "творчу кухню" письменницької роботи. 

Учасники: Галина Ткачук, Олександр Михед, Богдан Коломійчук, модерує Юлія Джугастрянська. 

Онлайн-дискусія на тему "Літературна резиденція: сила простору”

Коли: 1 жовтня (п`ятниця) 15:00 – 16:00.
Формат: онлайн-обговорення ролі спільного простору резиденції як складової творчого процесу. Чи кожну резиденцію можливо перенести онлайн? Які можливості для письменника відкриває досвід взаємодії у спільному просторі резиденції? Приклади трансформації творчих проектів внаслідок такої взаємодії. Обмін досвідом із учасниками партнерських резиденцій із Польщі та Чехії.

Учасники: Ришард Купідура, заступник голови Соціально-культурного об`єднання "Польща – Україна” у Познані, Олександра Кузьмич, менеджерка арт-резиденції "Побратимці” (Польща), Барбара Шрамкова, програмна менеджерка Вісбаденської літературної резиденції (Чехія), резиденти Карпатської літературної резиденції – 2021, модерує Юлія Джугастрянська.

Лекторій від письменників-резидентів КЛР 

Під час Карпатської літературної резиденції 2021 заплановано проведення 10 офлайн та онлайн лекцій від учасників КЛР, а також запрошених експертів. Усі лекції буде записано і розміщено у вільному доступі на ютуб-каналі КЛР (за лінком). За ідеєю організаторів КЛР, важливо, щоб резиденти, окрім забезпечення оптимальних умов роботи над запланованими книгами, отримали також додатковий інструментарій, знання, навички з літературної освіти, а також суміжних сфер. Так, теми запропонованого лекторію охоплюють різні жанри і аспекти літературної творчості, а дві запрошені експертки говоритимуть про книжкових маркетинг і PR (на прикладі співпраці/роботи у видавництвах).  

Теми лекцій: 

  • Даневська Ірина: "Правда і вигадка в історичному жанрі: як писати так, щоб тобі повірили”.
  • Шолтес Андрій: "Робота над вигаданими і невигаданими текстами – в чому різниця?”
  • Левкова Анастасія: "Збір і опрацювання свідчень для художнього твору: як і навіщо? (як говорити про болючі події, як не образити, що і як використати в тексті)
  • Матюша Павло: "Планування творчої діяльності в середньому та тривалому горизонтах”.
  • Аврамчук Катерина: "Книжковий ринок та книжковий маркетинг: з чого почати, як працювати з видавництвом та розвивати свій персональний бренд”.
  • Ткачук Галина: "Читач у центрі уваги: особливості написання творів для дорослих, підлітків і дітей”.
  • Михед Оленксандр: "Письменник як вдумливий читач: почути уроки класиків”.
  • Зьобро Оксана: "Книжковий PR. Комунікація з видавцем і читачами”.
  • Кебуладзе Вахтанг: "Особливості наукової есеїстики”.
  • Шувалова Ірина: "Сучасна українська література в світовому контексті: кому ми потрібні?”
Проєкт відбувається за підтримки Українського Культурного Фонду.
Офіційний медіа партнер КЛР – мультимедійний хаб "Твоє Місто”
Радо відповімо на ваші запитання: carpathian.residency@gmail.com  

Чекаємо вас на Карпатській літературній резиденції!

Щиро, команда КЛР 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar