20 Квітня 2024, 13:17 | Реєстрація | Вхід
/ «Брусилівська книжкова толока» 2021 | Програма - 10 Вересня 2021

«Брусилівська книжкова толока» 2021 | Програма

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 10 Вересня 2021 (П'ятниця)
Час: 09:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Брусилів
Рейтинг: 4.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 784


«Брусилівська книжкова толока» — це одноденний літературно-мистецький фестиваль пізнавального, наукового та розважального змісту, направлений на популяризацію книжок українських авторів різних жанрів і тематики, залучення населення Брусилівщини, сусідніх об’єднаних територіальних громад, міст і сіл до читання художньої та науково-популярної літератури, а також виховання у школярів любові до книги та читання.

Батьківщина Івана Огієнка — Культурна столиця Житомирщини

Цілі заходу:

  1. Формування позитивного іміджу Брусилівщини, як визначного культурного осередку України.
  2. Сприяння інвестиційній привабливості Брусилівщини крізь призму духовного відродження краю.
  3. Знайомство мешканців Брусилівщини, сусідніх об’єднаних територіальних громад, міст і сіл з відомими українськими письменниками.
  4. Знайомство відомих українських письменників, журналістів, краєзнавців і мовознавців з малою батьківщиною Івана Огієнка (митрополита Іларіона), залучення їх до співпраці в проектах популяризації духовної спадщини нашого славетного земляка та до організації і проведення заходів з його вшанування.
  5. Інформування населення Житомирщини та північно-західних районів Київщини про літературні новинки, зокрема підготовлені уродженцями Брусилівщини.
  6. Знайомство школярів з дитячими письменниками та їхньою творчістю.
  7. Обмін досвідом між істориками, краєзнавцями, учителями шкіл з приводу збереження культурної спадщини України.
  8. Популяризація Брусилівщини в контексті наукових досягнень її уродженців. Презентація книжки Володимира Святненка «Брусилівщина в іменах. Учені».
Програма «Брусилівської книжкової толоки» - 2021
Увага! У програмі «Книжкової толоки» можуть бути незначні зміни. 

Участь у «Брусилівській книжковій толоці» для видавців і письменників безкоштовна. Символічною платою від учасників виставки-ярмарку буде подарунок двох книжок Брусилівській центральній універсальній публічній бібліотеці ім. Г.М.Ткаченка.

Виставкові місця надаються згідно із заповненою заявкою учасника. Увага!!! Кількість місць обмежена, тому прохання заявку на участь заповнювати завчасно.

Для учасників «Брусилівської книжкової толоки» (письменників, журналістів і краєзнавців) буде організовано підвезення автобусом з Києва (метро Житомирська) та з Житомира (Центральний автовокзал). Час відправлення з Києва та Житомира – 8:00, час відправлення з Брусилова до Києва та Житомира – 18:30.

Організатори: Брусилівська селищна рада об’єднаної територіальна громада, Громадська організація «Рідний дім – Брусилівщина», Письменник, краєзнавець Володимир Святненко.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar