20 Квітня 2024, 05:27 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Т. Романюка «Патріарх Володимир» - 28 Липня 2021

Презентація книги Т. Романюка «Патріарх Володимир»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Липня 2021 (Середа)
Час: 15:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Публічна бібліотека імені Лесі Українки
Адреса: вул. Тургенєвська, 83-85
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 355


28 липня о 15:00 в приміщенні Публічної бібліотеки імені Лесі Українки відбудеться презентація книги Тараса Романюка «Патріарх Володимир, або спогади про батька».

Цей документальний нарис опубліковано у 2020 році у видавництві «Духовна вісь». Про нелегкий, тернистий життєвий і духовний шлях Володимира Романюка у книзі розповідає його син Тарас, який разом із батьком переживав етапи його власної «хресної дороги». 

На презентації будуть присутні:

  • директор видавництва «Духовна вісь», поетеса та громадська активістка Тетяна Домашенко
  • протоієрей Дмитро Каран, священник Покровської церкви на Подолі, у якій найчастіше служив Патріарх Володимир та потім його син отець Тарас Романюк; 
  • ініціатор видання книги Богдан Яремчишин
  • релігієзнавець Дмитро Степовик, який був знайомий з Володимиром Романюком.
Володимир (уроджений Василь) Романюк у молодості був учасником національно-визвольної боротьби, вперше отримав термін у 19 років — за зв'язок з ОУН. 

1946 році, ще перебуваючи в ув'язненні отримав другий вирок за «антисовєцьку агітацію і пропаганду» і був відправлений разом з сім'єю у заслання до Магаданської області. У 1959 році народився Тарас, єдиний син Патріарха, з чиїми спогадами ми й маємо змогу познайомитися у книзі. 

Був одним із засновників УПЦ Київського патріархату, яка утворилася у 1992 році. У 1993 року обраний Патріархом.

Смерть Патріарха Володимира у 1995 році пов'язана із загадковими обставинами. Досі невідомо, чи причиною став четвертий інфаркт, чи відбулося вбивство. Але є інформація, що він звертався до правоохоронних органів із заявою про погрози невідомих осіб та зв'язок його заступника Філарета із злочинним світом. 

Життя Володимира Романюка сповнене трагедій та напруги, що спричинило тривалі серцеві хвороби (7 років він провів у лікарнях). Це була жорстока плата за те, що він уболівав за долю України та національної церкви. 

У 2006 році Патріарх посмертно нагороджений Орденом «За мужність» I ступеня. 

Зустріч відбудеться за адресою: Київ, вул. Тургенєвська, 83-85, зал медіаресурсів.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar