25 Квітня 2024, 04:38 | Реєстрація | Вхід
/ Георгій Нарбут і візуальна ідентичність України - 15 Травня 2021

Георгій Нарбут і візуальна ідентичність України

Категорія: «Події»
Дата: 15 Травня 2021 (Субота)
Час: 19:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 408


Мультимедійний проєкт «Нарбут ХХІ», створений за ініціативи видавничого дому «Родовід», відзначає століття смерті Георгія Нарбута (1886-1920), видатного художника-графіка, яскрава творчість якого творить безпомилково узнавану візуальну ідентичність незалежної Української держави.

У склад проєкту входять дві мистецтвознавські книги, документальний фільм про вплив Нарбутового спадку на сучасний український графічний дизайн, інтернаціональний конкурс плакатів, а також презентація, що відбулася в Українському інституті модерного мистецтва у Чикаґо, що виступив як офіційний партнер проєкту в США (на жаль, запланована там виставка не змогла відбутись через пандемію).

15 травня відбудеться обговорення «Георгій Нарбут і візуальна ідентичність України», у якому візьмуть участь Лідія Лихач, засновниця і голова видавничого дому «Родовід», проф. Мирослава Мудрак, провідна спеціалістка з українського модерністського та аванґардового мистецтва та авторка однієї з книг, що була видана в межах проєкту, і д-р Юлія Федів, одна з лідерів у царині культурного менеджменту в Україні і перша директорка Українського культурного фонду.

Організатор заходу - Наукове Товариство ім. Шевчeнка в Америці.

Щоб доєднатись до Zoom вебінару обов'язковою є реєстрація (місця обмежені). Захід також транслюватиметься публічно на сторінці Товариства Шевченка у Facebook чи на Ютуб.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar