24 Квітня 2024, 01:18 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс перекладів з німецької «Метаморфози» 2021 - 30 Квітня 2021

Конкурс перекладів з німецької «Метаморфози» 2021

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Квітня 2021 (П'ятниця)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1756


Світ починається і розгортається в процесі перекладу. Все, що людина сприймає, відчуває і виражає, будь то новонароджена дитина або як зріла людина, переноситься в систему знаків.

У процесі перекладу відкриваються невідомі аспекти нашого світу. Несподіване виявляється, стає видимим і присутнім. Той, хто береться за це невичерпне завдання, знаходиться на початку нового шляху, починаючи відкриття нового світу. Виглядає набагато доцільнішим поєднати дослідження іншого, поки не протоптаного шляху у захоплюючий світ перекладу з початком нового року.

Українська асоціація викладачів німецької мови та германістів та її партнери по проекту, Німецька служба академічних обмінів (DAAD) та Австрійська служба обміну хочуть відкрити цю можливість - та запросити студентів з українських університетів взяти участь у конкурсі перекладів «Метаморфози». В рамках проекту має бути перекладено есе швейцарського письменника і драматурга Лукаса Берфюса, опубліковане у його збірнику есе «Війна і любов». Максимальний вік для участі у змаганнях - 25 років.

Текст для перекладу можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1B-mxbuoIz-_-967AK_4AIGQVthb9VrCo/view?usp=sharing


Вимоги до перекладу:

  • Адекватність
  • Відтворення авторського стилю
  • Дотримання граматичних, стилістичних та орфографічних правил української мови
Формальні вимоги:

  • Програма Word MS Word
  • Шрифт Times New Roman, розмір шрифту 14, міжрядковий інтервал 1,5.
Будь ласка, надішліть свої переклади 30 квітня 2021 року на тему «Конкурс перекладів 2021» на адресу tetyana.sopila@lnu.edu.ua

Текстове поле електронного листа повинно містити таку інформацію:

  • Ім'я та прізвище
  • Університет, предметний та навчальний рік
  • Дата народження
Всі тексти перевіряються на плагіат!

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться з Тетяною Сопілою, науковою співробітницею кафедри міжкультурної комунікації та перекладознавства у Львівському національному університеті імені Івана Франка, за телефоном +38 063 32 22 730.

Переможці конкурсу матимуть можливість взяти участь у міжнародній конференції Української асоціації викладачів німецької мови та германістів у Львівському національному університеті імені Івана Франка у вересні 2021 року. Асоціація оплачує витрати на проїзд, харчування та ночівлю в готелі. Крім того, DAAD та OeAD дарують цікаві книжкові призи.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar