29 Березня 2024, 08:14 | Реєстрація | Вхід
/ Міжнародний літературний конкурс «Життя - Life» 2021 - 1 Квітня 2021

Міжнародний літературний конкурс «Життя - Life» 2021

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Квітня 2021 (Четвер)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Світ
Рейтинг: 3.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1914


Міжнародний літературний конкурс «Життя - Life» започатковано Навчально-науковим інститутом права НУВГП та проводиться щорічно (березень – квітень) у форматі «Україна-Світ» за сприяння Рівненської організації «Національна спілка письменників України» та громадської організації «ЛІТЕКО»


ПОЛОЖЕННЯ
про проведення Міжнародного літературного конкурсу «Життя - Life»

І. Мета конкурсу

Оргкомітет конкурсу керується прагненням: 
  • забезпечити входження України до світового інформаційного простору через реалізацію міжнародного літературного конкурсу як вияву культурної дипломатії; 
  • привернути увагу міжнародної спільноти до України, її утвердження і збереження власної незалежності; 
  • розширити коло представників різних національностей, які відчувають велику правду літературного слова;  
  • зміцнити культурологічні зв’язки та поглибити взаєморозуміння між громадянами України і представниками міжнародної спільноти, звернувшись до загальнолюдських фундаментальних цінностей – моральності, доброчесності, порядності, милосердя.

ІІ. Завданнями літературного конкурсу є:

  • популяризація літературних творів відомих письменників та власної авторської поезії та прози; 
  • виявлення мистецьких, літературних талантів у різних країнах світу; 
  • обмін досвідом та духовно-естетичне збагачення виконавців.

ІІІ. Умови та порядок проведення конкурсу в рамках Міжнародного проекту Міжнародний літературний конкурс «Життя - Life» проводиться в два етапи:

  • перший етап – до 1 квітня кожен учасник має надіслати заповнену анкету, а також відео з поезією чи прозою.
  • другий етап - передбачає проведення щоквітня он-лайн презентації конкурсних робіт, під час прямого включення у залі, для тих хто не має можливості приїхати, а також серед тих хто буде у залі разом з он-лайн ефіром відбудуться реальні читання творів для журі.
До участі в конкурсі запрошуються представники різних національностей, як з України так і з інших країн. Виступи проходять державною мовою або мовою інших національностей ( в такому випадку відео має містити субтитри української мовою).

До участі у конкурсі «Життя - Life»-2021 запрошується талановита молодь віком від 15 до 25 років з усіх країн світу. Допускається індивідуальна подача заявок без зазначення керівника.


IV. Репертуар

Конкурсанти готують поезію та прозу як авторську так і відомих поетів та письменників, твір обраний за власним уподобанням. Тривалість виступу – до 3-х хвилин. 


V. Вимоги до відеозапису:

Камера статична. Відсутність монтажу, але з можливісттю накладання музики.
Запис робиться крупним планом. Мають бути добре видні очі, міміка, жестикуляція. Звук – гарної якості, чистий, без шумів. Допускається відеозйомка на природі.
Можливий також відеозапис у кліповому форматі. Заголовок відео має містити ПІБ учасника та назву твору. Додаткова інформація розміщується в описі відеролику. Відеозапис викладається на YouTube у форматі MP4. Посилання на відео додається у відповідний пункт заявки.


VI. Номінації конкурсу

Виступи учасників конкурсу оцінюються журі за наступними напрямами:
1) «Проза»;
2) «Поезія»;
3) «Авторський твір».


VII. Журі конкурсу

До складу компетентного журі відповідно до номінацій входять знані  мистецтво-, літературо- та театрознавці, актори, художники, письменники, перекладачі, журналісти, дослідники, культурні, громадські діячі України. 
  • Мошинський Віктор – доктор сільськогосподарських наук, професор, ректор Національного університету водного господарства та природокористування, голова журі
  • Цимбалюк Валерій – кандидат юридичних наук, професор, директор навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування
  • Баковецька-Рачковська Ірина – український прозаїк, поетеса, журналістка, краєзнавець, композиторка, громадська діячка, етно-рок виконавиця, голова Рівненської обласної організації спілки письменників. 
  • Тата Рівна (Тетяна Сладковська) – письменниця, поетеса, голова молодіжної мистецької платформи, членкиня Національної спілки письменників.
  • Демедюк Наталія – журналіст, поетеса, художниця, членкиня Національної спілки письменників.
  • Стасюк Людмила – провідний методист Рівненського обласного центру творчості, голова громадської організації «ЛІТЕКО».
  • Лірник Ольга – журналіст, громадська діячка, редактор журналу "РІВНЯНИ”.

VIII. Порядок приймання робіт

Конкурсні роботи приймаються оргкомітетом з 1 березня до 1 квітня включно за електронною адресою: e-mail: batarchuk_p19@nuwm.edu.ua, а також за адресою: вул. Олекси Новака, 75; каб. 804, м. Рівне.


ІХ. Порядок обрання переможців

Журі розглядає отримані роботи та оцінює їх за 10-бальною шкалою (етап перегляду відео) та 10 балів на презентації в живу. За підсумками розгляду проводиться загальне обговорення творів.

Визначення переможців здійснює журі у кожній із номінацій.
Переможцем конкурсу є особа, чий твір визнано найкращим у відповідній номінації. У випадку, коли декілька робіт отримали однакову кількість балів, журі  спільно визначається щодо переможця.

Переможцям у номінаціях присвоюється звання «Лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Життя - Life»».

Незалежно від номінації журі має право присвоїти окремі відзнаки:
• «Відкриття року» - найкращому молодому конкурсанту за твір, який звучить вперше.


Х. Нагородження переможців

Нагородження переможців відбувається щороку в квітні, під час офіційного дня читань.
Автори, які стали переможцями конкурсу в номінаціях «Проза», «Поезія», «Авторська проза» нагороджуються преміями та дипломами.

1 (перша) премія – 1 тис. грн, 2 (друга) премія – 500 грн, 3 (третя) премія – 300 грн у кожній номінації, а також отримують дипломи лауреатів конкурсу.


ХІ. Офіційна інформація про умови конкурсу

Офіційна інформація про умови конкурсу, його проведення та підсумки розміщується на сайті ННІП НУВГП.


ХІІ. Фінансування конкурсу

Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок коштів засновників, коштів благодійників та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.


Партнери і співорганізатори

Оргкомітет проекту-конкурсу представляють: Голова Оргкомітету – к.п.н., доц. Гришко В.І. (заступник директора з наукової та виховної робіт ННІП НУВГП), секретар оргкомітету – Батарчук І.І. (Голова Студради ННІП НУВГП), члени Оргкомітету: Пелешок І.І.(голова профбюро ННІП НУВГП), Карпук А.П. (голова культмасового відділу Студради ННІП НУВГП), Шнайдер А. (заступник голови Студради ННІП НУВГП), Щевич І. (член культмасового відділу ННІП НУВГП). Інші бажаючі взяти участь у організації та проведенні проекту-конкурсу за ухвалою Оргкомітету можуть доповнити цей список.

Організації-партнери: Рівненська міська адміністрація; Громадська організація «ЛІТЕКО», Рівненська організація «Національна спілка письменників України. Медіа-партнери: Радіо «РАДІО ТРЕК», Телеканал «Сфера ТВ», Видавничий дім «ОГО», Медіа-Центр «Третя столиця» та інші.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar