28 Березня 2024, 16:33 | Реєстрація | Вхід
/ V Літературний Конкурс «Місто Поезії» - 1 Квітня 2021

V Літературний Конкурс «Місто Поезії»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Квітня 2021 (Четвер)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Світ
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2737


По 1 квітня 2021 року триває прийом творів на V Міжнародний Літературний Конкурс «Місто Поезії / City of Poetry».

1. Мета Конкурсу «Місто Поезії / City of Poetry»: висвітлення та об’єднання творчого потенціалу представників різних націй і народів світу на основі співпраці, задля тріумфу миру і принципів універсальної мови Культури і Мистецтва.

2. Конкурс націлений на розвиток духовної свідомості людей, піднесення на належну висоту і популяризацію творів сучасної літератури, які, згідно із чинним Положенням, можуть подаватися на Конкурс «Місто Поезії / City of Poetry» чотирма мовами: українською, англійською, італійською, російською.

3. В Конкурсі «Місто Поезії / City of Poetry» можуть брати участь сучасні автори будь-якої національності та віку, незалежно від місця чи країни проживання.

4. Літературні поетичні твори та проза можуть бути на різноманітну тематику. Разом з тим не будуть допускатися до участі в Конкурсі «Місто Поезії / City of Poetry» твори низької якості та такі, що матимуть нецензурні вислови, або нестимуть в собі пропаганду насильства і війн.

Конкурс має 4 категорії:

  • Категорія «А» – Не опублікована ПОЕЗІЯ (максимум 3 вірші, кожен - в трьох примірниках, надруковані на аркушах паперу формату А-4, 12-им розміром шрифту Times New Roman);
  • Категорія «Б» - Опублікована ПОЕЗІЯ (3 примірники опублікованих книг);
  • Категорія «В» - Проза (не опубліковані оповідання розміром не більше 12-ти сторінок, в трьох примірниках, надрукованих на аркушах паперу форматом А-4, 12-им розміром шрифту Times New Roman).
  • Категорія «Г» - Автобіографія (не більше 3-х сторінок, в трьох примірниках, надрукованих на аркушах паперу форматом А-4, 12-им розміром шрифту Тimes New Roman).
5. Міжнародне Літературне Жюрі – із експертів жанрів та мов – розглядає творчі доробки і визначає переможців даного Конкурсу. Рішення жюрі остаточне і оскарженню не підлягає.

Перше місце: Приз; Почесний диплом Лауреата; художнє читання творів Автора-переможця на, так званому, п’єдесталі поетів в «Свято Літератури» 20 квітня 2021року; читання твору Автора по радіо, публікація в місцевих засобах масової інформації та в міжнародному друкованому виданні Асоціації «Журнал Успішних Жителів України».

Перше місце буде присуджуватися творам на кожній із вищеназваних мов. Тобто, спочатку, у першому турі будуть обрані 7 фіналістів із творів яких будуть номіновані чотири перших місця, в кожній із категорій, потім з них, у фіналі буде визначено лише одного переможця. В разі неможливості прибуття Автора-переможця в Горішні Плавні на урочисту Церемонію оголошення переможців Конкурсу 20 квітня 2021 р. - про що Автор повинен повідомити Оргкомітет завчасно - Перша Премія йому присвоюватися не буде, та він залишиться фіналістом Конкурсу).

Друге місце: Приз, Почесний диплом; художнє читання творів Автора на п’єдесталі поетів в «Свято Літератури» 20 квітня 2021року, публікація твору-переможця в засобах масової інформації.

Третє місце: Приз, Почесний диплом; художнє читання творів Автора на п’єдесталі поетів в «Свято Літератури» 20 квітня 2021 року, публікація в засобах масової інформації.

Спеціальна нагорода: премія і подарунок від В. Журавель – авторки і керівниці проекту.

Примітка: Можуть бути й інші нагороди від меценатів і спонсорів. Якщо такі виявлять бажання і оголосять про наміри до 15-го квітня 2021р.

6. Мають право брати участь в Літературному Конкурсі і офіційні члени Жюрі, але лише ті, що не були призерами в попередніх, тобто, в I-му, II-му, ІІІ-му, IV-му Фестивалях «МИР & УКРАЇНА» та багатонаціональному вищеназваному Літературному Конкурсі.

7. При наявності можливих грошових премій від меценатів і спонсорів, автор-переможець 10% преміальної суми залишає в Громадському Фонді, який було засновано при Асоціації 25 серпня 2017 р., (за пропозицією автора-переможниці Раїси Григорівни Коцюбенко, яка вперше віддала всю свою премію в цей Громадський Фонд, задля подальшого розвитку і реалізації проекту «Місто Поезії»). Тож, згідно з рішенням Оргкомітету, участь у Міжнародному Літературному Конкурсі «Місто Поезії / City of Poetry» залишається безкоштовною, але, незалежно від можливого подальшого щорічного збільшення преміального фонду, 10-відсоткове відрахування від премії переможця в Громадський Фонд розвитку, залишається незмінним назавжди.

8. Отже, конкурсні твори Категорій «А», «Б», «В», «Г» – в 3-х примірниках – мають бути надіслані в конверті простим поштовим відправленням. (Тобто, не обов’язково надсилати їх рекомендованими листами). Можна і особисто занести їх в конверті з дотриманням вимог пунктів №4, №8, №9 даного Положення, за адресою:
м. Горішні Плавні, вул. Миру 22, ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА БІБЛІОТЕКА, 
або ж надіслати на електронну адресу: infogru@yahoo.it

9. Задля об’єктивної оцінки літературних творів, 2 (із трьох), надісланих на Конкурс примірників не повинні мати на аркушах нічого, окрім Поезії чи Прози, (тобто, 2 прим. не опублікованих творів мають бути не підписаними та не повинні нести в собі ніяких відомостей про Автора).

Прізвище, Ім’я, по-Батькові, (без скорочень, псевдонімів і абревіатур), а також: поштова адреса, № мобільного телефону, адреса електронної скриньки, стисла літературна, або проста біографія Автора із його власним підписом, повинні бути вказані лише в 3-му примірнику конкурсних робіт, який має бути поміщений в окремий, менших розмірів, не підписаний конверт, або в окремий файл. Отже, малий конверт заклеюється і вміщується в великий конверт з 2-ма не підписаними примірниками творів та надсилається за наступною адресою:

ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА БІБЛІОТЕКА
КУЛЬТУРНА АСОЦІАЦІЯ «ПОЛІТ І КЛИЧ ЖУРАВЛЯ»
вул. Миру 22, місто Горішні Плавні, 39806

Початок Літературного Конкурсу «Місто Поезії / City of Poetry» 1 січня 2021 р.
Закінчення відправлення конкурсних робіт 1 квітня 2021 року
(Підтвердженням слугуватиме поштовий штемпель і дата відправлення E-mail)

10. Згідно з Положенням, подані на Літературний Конкурс «Місто Поезії / City of Poetry» творчі доробки, (включаючи й опубліковані), не рецензуються, не виправляються і авторам не повертаються.

11. Про результати відбору повідомляються лише ті автори, які пройдуть в фінал, із наступним розповсюдженням інформації на порталах соціальних мереж, повідомленнями телефоном, або на електронну адресу.

12. Урочиста церемонія оголошення й нагородження переможців Конкурсу «Місто Поезії / City of Poetry» відбудеться 20 квітня 2021 у центральній міській бібліотеці (м. Горішні Плавні, Україна.) При наявності змін, у зв’язку із пандемією COVID-19, усі учасники будуть попереджені заздалегідь.

13. Грошові Премії та призи, які, згідно ПОЛОЖЕННЯ про Конкурс, не будуть надсилатися поштовими відправленнями чи на банківські рахунки, мають отримуватися особисто Авторами в процесі заключної урочистої Церемонії. Не отримані Премії залишаються в розпорядженні Асоціації й Оргкомітету Фестивалю задля використання їх в подальшій організації культурно-масових заходів і акцій.
Між тим, Грамоти і Дипломи можуть бути надіслані тим авторам, які, з поважних причин, не зможуть прибути на заключну церемонію.

14. У випадку недостатнього художнього рівня надісланих на Літературний Конкурс робіт, Міжнародне Літературне Жюрі має право не присуджувати Першої Премії.

15. Листування з авторами стосовно надісланих творів, в період проведення та підбиття підсумків Конкурсу, не ведеться. Лише за виняткових обставин оргкомітет може надсилати конкурсантам необхідні повідомлення на E-mail.

16. Участь в Літературному Конкурсі «Місто Поезії / City of Poetry» автоматично означає повну згоду учасників з усіма пунктами даного ПОЛОЖЕННЯ.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar