25 Квітня 2024, 15:44 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс творів до другої Антології українського ронделя - 28 Лютого 2021

Конкурс творів до другої Антології українського ронделя

Категорія: «Конкурси»
Дата: 28 Лютого 2021 (Неділя)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Світ
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 690


Українців з різних країн світу запрошують долучитися до створення другої антології ронделя!

У 2015 році з ініціативи письменника, заслуженого працівника освіти України, лауреата багатьох літературно-мистецьких премій Миколи Боровка було створено Міжнародну асоціацію поетів-ронделістів з осередком у місті Борисполі. Ініціативна група обрала очільником організації – її засновника Миколу Маркіяновича. Також було прийнято рішення відкрити відділення ронделістів у регіонах України та за її межами. Із нагоди створення Асоціації було презентовано першу в історії української літератури «Антологію українського ронделя» (упорядник Микола Боровко).

Дана організація є неприбутковою, і має на меті об’єднати творчих особистостей, які пишуть ронделі, з різних куточків України та світу, незалежно від віку та сфери зайтятості.

У 2021 році головою Рівненського відділення Міжнародної асоціації поетів-ронделістів Іриною Мостепан (Мельник) проводиться збір текстів для створення другої антології ронделя. Ірина Мостепан (Мельник) є лауреатом літературних премій: ім. Валер’яна Поліщука, ім. Катерини Мандрик-Куйбіди, неодноразовою переможницею мистецьких конкурсів, авторкою поетичних збірок «Віками зшиті слова» (2012 р.), «Вікна. Книга перша» (2016 р.), артбуку «Ласкавий хліб» (2021 р.), букмеседжів «The Verbarium» та відеопоезій «Різдво», «Ластівонька», «Світло».

Основне завдання, яке ставить перед собою редакційна група другої антології ронделя: віднайти талановитих авторів, зокрема на Рівненщині, розвинути міжнародні зв’язки, привернути увагу літературознавців та перекладачів, сприяти розвитку цього різновиду поезії в сучасній українській літературі.

Тож організатори запрошують долучитися до створення антології творчих особистостей, які мають бажання до розвитку, популяризації та збагачення літератури віршами-ронделями. Вікових обмежень немає. Мова текстів – українська. Участь є безкоштовною. Кожен із авторів, чиї тексти будуть відібрані для друку, отримає авторський примірник антології у подарунок.

Для участі у відборі авторам потрібно надіслати до 10 віршів-ронделів та короткі біографічні відомості на електронну скриньку упорядника mostepaniryna@gmail.com до 28 лютого 2021 року. Про відбір текстів та друк антології учасники будуть повідомлені електронним листом-відповіддю.

Джерело інформаці: «Стожари» 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar