24 Квітня 2024, 20:57 | Реєстрація | Вхід
/ «Майстри слова». Зустріч з Оксаною Луцишиною - 29 Січня 2021

«Майстри слова». Зустріч з Оксаною Луцишиною

Категорія: «Події»
Дата: 29 Січня 2021 (П'ятниця)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Zoom
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 374


29 січня о 16:00 гостею спільного проекту Національної спілки письменників України та Національного музею літератури України «Майстри слова» стане відома українська поетеса, прозаїк, перекладач Оксана Луцишина.

Оксана Луцишина – авторка п'яти поетичних збірок, збірки оповідань і трьох романів. Лауреатка премій «Гранослов», «Привітання життя», «Благовіст», премії Фундації Ковалевих, премії Львів-місто літератури ЮНЕСКО. Роман «Іван і Феба» (ВСЛ) наразі номінується на Національну премію імені Тараса Шевченка (2021).
Народилася в Ужгороді у 1974 р. в родині філологів. Закінчила факультет романо-германської філології Ужгородського державного університету.

Закінчила магістратуру університеті Південної Флориди у США. В Джорджійському університеті у 2014 р. захистила докторську дисертацію.

Нині мешкає у місті Остін, штат Техас, США, викладає українську літературу в Техаському університеті.

Також Оксана Луцишина перекладає англійською поезію та есеїстику українських авторів (Маріанни Кіяновської, Василя Махна, Богдани Матіяш, Катерини Калитко), спільно з Деніелом Белградом, Кевіном Воном, та Оленою Дженнінз, а також американських поетів – українською (Воллес Стівенс). Має публікації англійською мовою.

Зустріч відбудеться онлайн (Zoom), пряма трансляція – на фейсбучній сторінці Національного музею літератури України.
Модеруватиме керівник проекту «Майстри слова» від НСПУ Юлія Бережко-Камінська.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar