16 Квітня 2024, 19:56 | Реєстрація | Вхід
/ 18-19 грудня | Короткі штани для Вацлава Гавела - 18 Грудня 2020

18-19 грудня | Короткі штани для Вацлава Гавела

Категорія: «Події»
Дата: 18 Грудня 2020 (П'ятниця)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Пам'ятна дошка Вацлава Гавела
Адреса: бульвар Вацлава Гавела, 1/28
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 361


«Людина має поводитися так, як на її думку, мають поводитися усі інші», – Вацлав Гавел.

Хочемо вшанувати пам'ять Вацлава Гавела яскраво, влучно, і щоб кожен з вас міг долучитися!

«Короткі штани для Вацлава Гавела» – це традиційна подія, яку започаткували чеські активісти на згадку про письменника, філософа і президента Вацлава Гавела – щороку 18 грудня у такий дотепний спосіб люди в усьому світі вшановують одного з найвідоміших чеських діячів.

Назва події пов’язана з днем інавгурації Гавела, коли він заступав на посаду у занадто коротких – як для офіційно-представницької функції – штанах. Це стало приводом для жартів і кепкувань, які сам пан президент теж сприймав із гумором. Короткі штани – це те, що об’єднує статус, знання і високі ідеали зі здатністю визнавати свої вади, сміятися над собою і завдяки цьому рухатися вперед.

Цього року ми не можемо, на жаль, зустрітися наживо, але можемо відзначити цю дату віртуально: ваші фотографії у підкочених/коротких штанах та веселих шкарпетках з хештегом #короткіштанидляГавела, #krátkékalhotyproHavla будуть згадкою про непересічного політика і філософа, такого важливого у чеській історії і культурі ХХ століття.

Або ж пропонуємо вам пригадати Гавела у інший спосіб – принести і запалити свічку біля його пам'ятної дошки у Києві, на бульварі Вацлава Гавела, 1/28. Перший президент Чехії пішов з життя 18.12.2011 у віці 75 років, а його тексти і досі лишаються актуальними для нас.

Тому додатково на честь цієї річниці ми також хочемо поділитися з вами його творами, і розіграємо поміж авторів опублікованих з хештегами відкритих фотографій з позначкою Чеського центру у Києві три книги «Сила безсилих». Результати розіграшу чекайте на нашій сторінці у понеділок, 21.12.2020.

Приєднуйтесь до #короткіштанидляГавела #krátkékalhotyproHavla
І читайте Гавела разом з нами, нашими друзями та партнерами: cutt.ly/zhA0CWu



0 коментарів

Залишити коментар

avatar