27 Квітня 2024, 07:15 | Реєстрація | Вхід
/ Переосмислення бібліотечних просторів - 10 Грудня 2020

Переосмислення бібліотечних просторів

Категорія: «Події»
Дата: 10 Грудня 2020 (Четвер)
Час: 11:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Zoom
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 356


Конференція «Переосмислення бібліотечних просторів» відбудеться в рамках курсу навчання для бібліотекарів. Спікери із власного досвіду розкажуть, як кожного дня рухатися до цілі, створювати корисні культурні проєкти, як подолати страх та маленькими кроками йти до великої справи.

10:00-10:45 Ольга Дужак

Дитяча письменниця. Проєкт «Ква(ко)ролі світів», грантрайтер, менеджерка проєктів.
Викладала «Проєктний менеджмент» для підлітків в приватній школі м.Вінниця «Харизма», голова правління ГО «Вінницький регіональний центр з інвестицій та розвитку».

Все життя Ольга пише казки, і на жаль, а може й на щастя, що б не писала в результаті виходить казка. Має кота на ім’я Старк.

Улюблені книги: всі книги Джона Рональда Толкіна, Льюїс Керрол «Аліса в країні див» та «Аліса в задзеркаллі», книги Сергія Лук’яненка, Марини та Сергія Дяченко. Також Олександр Бушков «Літаючі острови», Сергій Акунін - серія книг про Ераста Фандоріна.

Ольга Дужак розповість про те, як наважитись піти за своєю мрією, змінювати себе та світ навколо. Як створювати якісні культурні проєкти та залучати до них грантове фінансування. Також поговоримо про актуальні лайфхаки для розширення аудиторій бібліотек, та про те як не втрачати існуючу аудиторію з огляду на ситуацію з COVID-19 та карантинними обмеженнями.


10:45-11:30 Тетяна Стус

Дитяча письменниця - авторка близько 20-ти пізнавальних та художніх книжок, дитяча психологиня, літературознавиця, громадська активістка. Співзасновниця та керівниця проекту промоції дитячого читання та національної літератури «BaraBooka».

Лауреатка Премії Президента України «Українська книжка року» (2016) та переможниця конкурсу «Еспрессо. Вибір читачів», 2019 року увійшла до рейтингу 25-ти кращих українських письменників за версією журналу «Фокус».

Тетяна має трьох доньок. Народилася на Луганщині в учительській династії.
Розповість про психологію дитячого та підліткового читання, способи долання спротиву до книжки, а також про художню літературу як «точку входу» до спілкування між дорослим та дитиною.


11:30-12:15 Ярослава Бірюк

Тренер з креативності, засновниця проекту UCreo - розвиток креативності та інноваційного мислення. Викладає, проводить тренінги з тем, що стосуються креативності, Problem Solving, особистої ефективності, самоорганізації, Time Management.

У вільний час Ярослава займається спортом (готується до свого першого марафону) та колекціонує враження – відвідує музеї, виставки та цікаві місця.

З дитинства обожнює книги. Окрім професійної літератури, любить читати історії про людей: Кріс Гедфілд «Посібник астронавта з життя на Землі», Борис Джонсон «Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію». Про Всесвіт зовнішній: книги Карла Сагана, Стівена Гокінга, Мічіо Каку; та внутрішній: Деніел Канеман «Мислення швидке й повільне», Вилейанур С. Рамачандран «Мозг рассказывает. Что делает нас людьми», Міхай Чіксентміхайі «Потік».

Ярослава розкаже про помилки, наше ставлення до них та про те як подолати страх та маленькими кроками йти до великої справи.

Щиро раді співпраці в рамках спільної ініціативи започаткованої Фундацією Дарини Жолдак в партнерстві з Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА і Благодійною організацією «Благодійний фонд «МХП-Громаді».

Захід безкоштовний, для участі зареєструйтеся, будь ласка:
Трансляція на платформі Zoom. https://us02web.zoom.us/j/83912832527?pwd=ak44aW5ETlB4aFFXVXdDV3VScktFUT09



0 коментарів

Залишити коментар

avatar