29 Березня 2024, 08:11 | Реєстрація | Вхід
/ Книжкова виставка до Дня Українського козацтва - 14 Жовтня 2020

Книжкова виставка до Дня Українського козацтва

Категорія: «Події»
Дата: 14 Жовтня 2020 (Середа)
Час: 08:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Бібліотека Ім. О. Герцена
Адреса: вул. Миколи Краснова, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 704


14 жовтня відзначаємо з великих свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України.

Пресвята Богородиця в усі часи вважалась заступницею народу України, покровителькою українських козаків та військових, які боронили нашу рідну землю від ворогів.

Відомий український етнограф Олекса Воропай писав, що після зруйнування Катериною ІІ Запорозької Січі, козаки, ідучи за Дунай, несли з собою ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Працівники бібліотеки ім.О.Герцена щиро вітають усіх зі святами та підготували для всіх бажаючих віртуальну книжкову виставку про українських козаків. На виставці можна побачити перелік книжок, які найкраще передадуть дух українських козаків, розкажуть їх історію та познайомлять з культурою козачества. Приємного перегляду! 


14 жовтня, 9:00. Київ, Бібліотека Ім. О. Герцена, вул. Миколи Краснова, 12


0 коментарів

Залишити коментар

avatar