25 Квітня 2024, 20:06 | Реєстрація | Вхід
/ ХV Заболотнівські читання | ДНАББ ім. В.Г. Заболотного - 8 Жовтня 2020

ХV Заболотнівські читання | ДНАББ ім. В.Г. Заболотного

Категорія: «Події»
Дата: 08 Жовтня 2020 (Четвер)
Час: 11:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: ДНАББ ім. В.Г. Заболотного
Адреса: просп. Перемоги, 50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 374


ХV Заболотнівські читання «Архітектурна та будівельна книга в Україні»
Тема «Династії зодчих України»

8 жовтня 2020 р. об 11:00 відбудуться ХV Заболотнівські читання «Архітектурна та будівельна книга в Україні» на тему «Династії зодчих України» у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного в онлайн/офлайн-форматі за попередньою реєстрацією на сайті бібліотеки (кількість місць обмежена з метою створення безпечних умов та турботи про здоров’я учасників заходу, планується пряма трансляція заходу на YouTube).

На заході мова йтиме про творчий шлях видатних династій зодчих та їхній внесок в історію української архітектури. З виступів спікерів дізнаємося про професійні здобутки та родинні традиції династій Геккерів, Добровольських, Дьоміних, Приймаків, Самойловичів, Яблонських. Крізь призму історії різних родин і поколінь архітекторів прослідкуємо передачу родинних професійних цінностей та розвиток архітектурної професії.

Династія – це явище, яке часто зустрічається, але й досі достатньо не вивчене. Династії існують у будь-якій галузі. Поняття «династія» застосовують до родин, де від покоління до покоління передаються фахова майстерність, виховні традиції. Як це досягається? Чому вдається далеко не всім? Можливо, династія – це певною мірою гени? А можливо – скарбниця найцінніших родинних традицій, вміння і бажання їх берегти й передати наступному поколінню? Про це та більше говоритимемо на заході, присвяченому династії зодчих.

На ХV Заболотнівських читаннях темою «Династії зодчих України» започатковується новий інформаційний проект, що буде мати продовження у бібліотечному клубі «Національні святині».

У межах читань відбудуться презентації виставок, експонатами яких стануть матеріали про династії зодчих як з фонду Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного, так і надані родинами зодчих.

Участь у заході за умовами попередньої реєстрації за посиланням: forms.gle/34DcUk2ZjDWEAveFA 
Кількість місць є обмеженою з метою створення безпечних умов та турботи про здоров’я учасників заходу.

Матеріали читань будуть опубліковані в інформаційно-аналітичному огляді «Діяльність Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного у 2020 році».

8 жовтня, 11:00-14:00. Київ, ДНАББ ім. В.Г. Заболотного, просп. перемоги, 50


0 коментарів

Залишити коментар

avatar