29 Березня 2024, 06:46 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс «Уроки війни та Голокосту - уроки толерантності» - 15 Липня 2020

Конкурс «Уроки війни та Голокосту - уроки толерантності»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 14 Липня 2020 (Вівторок)
Час: 23:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Світ
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 846


Історія Голокосту («Катастрофи», «Шоа»), який став однією з найбільших трагедій в історії людства, є складовою частиною історії Європи та України. «Катастрофа фундаментально переглянула основи цивілізації, її безпрецедентний характер завжди буде мати всезагальне значення» – сказано у Стокгольмській Декларації 2000р. Міжнародної конференції голів держав та урядів європейських держав – членів Ради Європи. Стокгольмський Форум прийняв рішення рекомендувати вивчення історії Голокосту в країнах Ради Європи, яке підтримала і Україна, яка першою на пострадянському просторі запровадила вивчення історії Голокосту в шкільному курсі історії. З 2011 р. Україна на державному рівні відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Вивчення історії Голокосту дає можливість згадати не лише трагедію війни та страждань народів Європи, міжнаціональної ворожнечі, але й героїзм у спротиві коричневій чумі, приклади взаємодопомоги між народами, духовного подвигу заради рятування життя людей. Історія Голокосту має розглядатись у контексті всесвітньої історії та історії України, тож і в цьому конкурсі темами робіт пропонуються і загальні питання методології історії, і питання історії українців і росіян, трагедія Голодомору та нацистський геноцид щодо циган тощо.

Україна зазнала найбільших втрат у ході Другої світової війни. Саме тому Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» звертається до громадян, громадських організацій та державних органів України, Білорусі, Росії та інших країн з ініціативою залучення до Міжнародного конкурсу творчих робіт школярів, студентів та вчителів «Уроки війн та Голокосту– уроки толерантності». Цей конкурс на основі усвідомлення уроків історії має сприяти поширенню в суспільстві ідей гуманізму та толерантності, неприйняття шовіністичної та ксенофобської ідеології, проповіді насильства та тоталітарної ідеології.

Мета конкурсу

Залучення вчителів, школярів, студентів та аспірантів до вивчення, дослідження, викладання новітньої історії, засвоєння важливості уроків історії війни та Голокосту й усвідомлення цих уроків для розуміння проблем сучасного розвитку суспільства, необхідності формування атмосфери гуманізму та толерантності.

Учасники конкурсу

  • Учасниками конкурсу можуть бути представники України та інших країн:
  • учні 8−11 класів шкіл, гімназій, ліцеїв;
  • вчителі загальноосвітніх навчальних закладів;
  • класні керівники та організатори виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів;
  • студенти та аспіранти.
На конкурс приймаються:

  1. науково-дослідницькі роботи з історії, літератури, філософії, соціології, політології й інших
  2. гуманітарних і суспільних дисциплін.
  3. пошукові роботи (інтерв’ю, дослідження на краєзнавчих чи сімейних матеріалах та ін.).
  4. творчі роботи (есе, оповідання, вірші, малюнки, документальні та документальнопубліцистичні фільми, анімаційні фільми, мультимедійні роботи та інші твори);
  5. методичні розробки вчителів.
Термін подачі заявки та роботи – до 15 липня 2020 р. Підведення підсумків, нагородження переможців та лауреатів конкурсу – 29–30 вересня 2020 р.


Український інститут вивчення Голокосту «Ткума»: tkuma.dp.ua/ua/obrazovanie/konkurs-rabot
Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/tkuma.institute/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar