29 Березня 2024, 00:15 | Реєстрація | Вхід
/ Теорії та практики феміністського та жіночого письма - 7 Червня 2020

Теорії та практики феміністського та жіночого письма

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 07 Червня 2020 (Неділя)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 784


«Феміністична майстерня» запрошує на відкритий літературний курс «Теорії та практики феміністського та жіночого письма».

У рамках курсу учасни_ці разом з ведучою:

  • Познайомляться з основними поняттями феміністської літературної теорії та дізнаються, як аналізувати текст за допомогою гендерної оптики. 
  • Розберуть положення основних текстів феміністського та жіночого письма (Хелен Сиксу, Торил Мой, Монік Вітіг, Юлія Кристева, Люс Ірігарей, Міглена Николчина, Елейн Шоуолтер та інші). 
  • Обговорюватимуть та читатимуть сучасні феміністські поетичні тексти. Дізнаються, як працює феміністична текстуальність у сучасному мистецтві.
  • Поговорять про «страх письма» та гендерну соціалізацію в літературних спільнотах. Про те, як формується патріархальний літературний «канон», і які патерни створює «скляна стеля» в літературі.
Крім того, курс передбачає практичну складову: написання есе, віршів, «каверів» на класичні та феміністські твори, ведення читацьких щоденників та інші творчі заняття.


Ведуча курсу - Галина Римбу, поетеса та критикиня, яка займаються гендерною теорією та філософією. Наразі Галина викладає онлайн курс «Сучасні літературні практики» в МВШСЕН («Шанінка») та є редакторкою (мікро)медіа про сучасну поезію «ГРЁЗА» й онлайн-журналу «Ф-письмо» на платформі Syg.ma.   

Робочі мови: українська, російська. 
Старт: 24 травня. Перше заняття відбудеться, імовірно, онлайн у форматі вебінару.
Участь в заняттях можуть брати люди будь-якого гендеру, які цікавляться темою.

КІЛЬКІСТЬ УЧАСНИ_ЦЬ ОБМЕЖЕНА. УЧАСТЬ ЗА РЕЄСТРАЦІЄЮ
Посилання на реєстрацію на перше заняття курсу https://forms.gle/od8LLQWTSQjcS8BB9. Ми повідомимо Вам про статус заявки 20.05.     



0 коментарів

Залишити коментар

avatar