19 Квітня 2024, 05:24 | Реєстрація | Вхід
/ Дитяча неділя «Неуки та бунтарки, які змінили світ» - 15 Березня 2020

Дитяча неділя «Неуки та бунтарки, які змінили світ»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Березня 2020 (Неділя)
Час: 12:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Суми
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 44
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 503


Книгарня «Є» запрошує дітей віком від 8 років та їхніх батьків на знайомство з книгами Жан-Бернара Пуї, Сержа Блоха, Анн Бланшар «Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв» («Видавництво Старого Лева»), Елени Фавіллі, Франчески Кавалло «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» («Видавництво «Книголав»)  та майстер-клас зі створення колажу. Захід відбудеться 15 березня. Початок — о 11:00.

Хто би подумав, що з них виростуть великі люди, коли вони були малими дітьми? Перед вами галерея портретів видатних особистостей, які залишили помітний слід в історії, літературі, мистецтві та науці. Згодом історія увінчала їх славою й охрестила геніями. Ці величні постаті фігурують у шкільній програмі як монументальні персонажі. У словниках і музеях бачимо суворочолих класиків із повними кишенями чеснот. Однак кишені бувають дірявими. Спробуй відкрити для себе ці гучні імена по-новому і дізнатися більше про їхні зухвалі юні роки…

Ще одна книга, яку ми обрали для знайомства — «Казки на ніч для дівчат-бунтарок». Це переклад гучного проекту "Good Night Stories for Rebel Girls”, що зібрав понад 1,5 мільйони доларів на платформі Kickstarter у 2016 та 2017 роках. Авторки проекту — Елена Фавіллі та Франческа Кавалло.

Історія цієї книги почалася з того, що її авторки Елена Фавіллі та Франческа Кавалло випустили електронний дитячий журнал, який став досить популярним. Вони створювали контент про виховання дітей без гендерних стереотипів. Згодом авторки виявили, що серед різних казок практично немає таких, які б допомагали дівчатам ширше бачити їхні можливості. А вигадані героїні рідко можуть бути прикладами для наслідування в реальному житті. Тоді й народилася ідея створити книгу-натхнення — збірку казкових розповідей про реальних жінок, які змінили світ.

15 березня, 11:00. Книгарня «Є», Суми, вул. Соборна, 44


0 коментарів

Залишити коментар

avatar