26 Квітня 2024, 19:32 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Таємниця Святоюрської гори» - 12 Березня 2020

Презентація «Таємниця Святоюрської гори»

Категорія: «Події»
Дата: 12 Березня 2020 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 511


Книгарня  «Є» та видавництво  «ПАІС» запрошують на презентацію роману-дилогії Олександра Богдановича «Таємниця Святоюрської гори», яка відбудеться 12 березня. Початок  — о 18:30. Модератор — Ігор Паславський. 

Історико-пригодницький роман «Таємниця Святоюрської гори» відтепер складається із двох книг. Перша книга розповідає про події та описує атмосферу, яка панує у місті у часи Першої світової війни, друга зачіпає міжвоєнний період, початок Другої світової та радянський час.

Особлива цінність роману-дилогії обумовлена щонайменше трьома факторами.

1. Твір написаний на широкому фактологічному матеріалі — архівних документах Львова, Києва та Москви, а відтак, він сповна відтворює реальні історичні події.

2. У місті Лева на початку століття виразно виокремлювалися три основні етнічні групи, взаємини між якими і визначали колорит міського життя. Це, передовсім, поляки, яким фактично належала вся влада в місті, і які вирізнялися особливим націоналістичним гонором; це євреї, які володіли всім бізнесом та львівськими кам’яницями, і українці, які не мали ні влади, ні грошей, жили в підвальних та задвіркових приміщеннях, але працювали, не покладаючи рук, і докладали організовані зусилля до зміни свого статусу. Кожну із цих етнічних груп автор виразно та толерантно презентував.

3. Це перший в українській літературі роман, який описує події світової війни більш як сторічної давності. Так! Ми не помилилися. У світовій літературі темі перших військових баталій світового масштабу присвячені шедевральні художні твори Хемінгуея, Ремарка та Булгакова, а в українській художній прозі — біла пляма.

Книга вийшла у світ, тож запрошуємо Вас до публічної дискусії.

Учасники:

  • Тетяна Богданович — офіційна представниця автора в Україні;
  • Ігор Паславський — журналіст, директор видавництва ПАІС;
  • Тетяна Костенко — журналістка, літературна критикиня;
  • Марко Сімків — літературний критик;
  • Микола Чугаєвський — журналіст.

12 березня, 18:30. Книгарня «Є», Львів, просп. Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar