19 Квітня 2024, 15:51 | Реєстрація | Вхід
/ Оксана Кісь «Жіночий рух в пострадянській Україні» - 10 Березня 2020

Оксана Кісь «Жіночий рух в пострадянській Україні»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 10 Березня 2020 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 525


Книгарня «Є» запрошує на лекцію докторки історичних наук Оксани Кісь «Жіночий рух в пострадянській Україні: страсті за фемінізмом». Захід відбудеться 10 березня. Початок — о 18:30. 

У цій лекції буде простежено етапи становлення жіночого активізму в Україні від пізньорадянських матерналістських і традиціоналістських організацій до сучасних анархо-феміністичних і радикальних жіночих ініціатив, включно з різними спробами популяризації феміністичних ідей та практик. Окрему увагу буде звернуто на роль Міжнародного жіночого дня у збільшенні феміністичної свідомості та розвитку солідарності жіночих груп. Буде висвітлено використання соціальних мереж як інструменту низового фемактивізму. Буде показано вплив Революції Гідності та війни на Донбасі на поширення фемінізму в Україні.

Оксана Кісь – історикиня і антропологиня, президентка УАДЖІ, докторка історичних наук (за спеціальністю «етнологія»), старша наукова співробітниця відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, співзасновниця Української асоціації усної історії.


10 березня, 18:30. Книгарня «Є», Львів, просп. Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar