20 Квітня 2024, 17:14 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова «Шевченко vs сьогодення: точки неперетину» - 4 Березня 2020

Розмова «Шевченко vs сьогодення: точки неперетину»

Категорія: «Події»
Дата: 04 Березня 2020 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Кропивницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Дворцова, 31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 506


Книгарня «Є» запрошує на розмову з літературознавицею Надією Частаковою «Шевченко vs сьогодення: точки неперетину, помічені Іваном Дзюбою» у рамках проєкту «Lectorium», яка відбудеться 4 березня. Початок – о 18:00.

Тарас Шевченко як самобутнє мистецьке явище не існує відмежовано від світу. Попри свою самоцінність й унікальність, Шевченко сьогодні є для багатьох невідомим у вимірі свого інтелектуального масштабу. Бо він — самодостатня ідейна площина, унікальна матриця. Це зумовлює ситуацію, що Шевченко  часто стає паралельною реальністю, з якою сучасник не перетинається. А треба, щоб ця реальність перетиналась зі свідомістю української людини. І.Дзюба — один із небагатьох, хто знайшов ці складні й не зовсім «зручні»для нас всіх точки «неперетину» Шевченка із прийдешнім днем — точки «неперетину» того, що мало б вирішити чимало питань.

Як читати Шевченка, щоб у Шевченковому слові сприймався Шевченковий зміст? Чому Шевченко не доходить до сучасника, і часто, не перетинається з його свідомістю? Про ці непрості і цікаві речі поговоримо у нашій книгарні з літературознавицею Надією Частаковою у середу, 4 березня о 18:00. Вхід вільний, приходьте всі!!! Модерує Андрій Домаранський.


4 березня, 18:00. Книгарня «Є», Кропивницький, вул. Дворцова, 31


0 коментарів

Залишити коментар

avatar