25 Квітня 2024, 18:58 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусійний клуб: обговорення книги «Голодне місто» - 10 Лютого 2020

Дискусійний клуб: обговорення книги «Голодне місто»

Категорія: «Події»
Дата: 10 Лютого 2020 (Понеділок)
Час: 19:40
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Факультет соціології КНУ імені Тараса Шевченка
Адреса: просп. Академіка Глушкова, 4д
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 501


Про міста голодні та ситі, про наїдки природні та не дуже, про історію та сучасність – будемо розмовляти на Дискусійному клубі #3!

У своїй книзі «Голодне місто» Керолін Стіл робить спробу «прочитати» міський устрій через його зв’язки з їжею. Ми рідко задумуємося про те, які надпотужні виробничі та логістичні зусилля потрібні сьогодні для забезпечення продовольством великих міст. Вирощування продуктів, їх переробка, постачання, утилізація відходів – кожен із цих етапів відповідним чином форматує сучасне місто, впливаючи на транспортну інфраструктуру, планування міського простору, внутрішнє облаштування квартир, професійну структуру та ритм міського життя. Разом з тим, дивовижно, що більшість ланок цих складних «їстівних ланцюжків» нині сховалися за лаштунки міського повсякдення, ставши для більшості з нас чимось, що стається само собою і не викликає питань. Проте «Голодне місто» - не енциклопедичний опис  продовольчих потужностей, а радше критичний розбір тих небезпечних парадоксів, що закладені в нашій сучасній системі харчування. 

«Земля», «Дорога до міста», «Ринок і супермаркет», «Кухня», «За столом», «Відходи» - так названі 6 розділів книги. Кожен із них присвячений певній ланці продовольчого ланцюга, яку авторка поміщує в історичний і соціальний контекст і аналізує, як вона набула звичного нам нині вигляду. 

Про авторку: Керолін Стіл - архітекторка за фахом, та сама вона називає себе food urbanist – за напрямком своїх досліджень. Стіл вивчала дизайн у Лондонській школі економіки, Лондонському університеті Метрополітен та у Кембриджському університеті. В останньому вона наразі викладає курс «Їжа і місто». Сайт книги разом із блогом письменниці за посиланням: http://hungrycitybook.co.uk/ 

Пропонуємо Вам для прочитання наступні частини книги:

  • Вступ
  • Розділ 1 «Земля»
  • Розділ 3 «Ринок і супермаркет»
Модераторка зустрічі – Петренко-Лисак Алла Олександрівна. 
Чекаємо на Вас 10 лютого (понеділок) на 18:40 . 
Зустріч відбудеться у «Читалці» на другому поверсі. 

Київ, Факультет соціології КНУ імені Тараса Шевченка, просп. Академіка Глушкова, 4д


0 коментарів

Залишити коментар

avatar