28 Березня 2024, 17:09 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Віталія Ковалинського | Київ - 5 Лютого 2020

Презентація книги Віталія Ковалинського | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 05 Лютого 2020 (Середа)
Час: 15:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національна наукова медична бібліотека України
Адреса: вул. Л. Толстого, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 513


5 лютого 2020 р. о 15.30 в Національній науковій медичній бібліотеці України (вул. Толстого,7) відбудеться презентація книги києвознавця, історика, письменника Віталія Ковалинського «Історія Київського зоопарку. 1909 – 2019». Книга написана на архівних джерелах і містить фотоілюстративний матеріал, що доповнює розповідь про історію створення, розвиток і сьогодення Київського зоопарку.

У програмі: презентація книги, виступи істориків, києвознавців, музейників, екскурсоводів і представників Київського зоологічного парку, а також прем’єрний показ фільму режисера Олега Модзелевського «Зустрічі з Віталієм Ковалинським».

Про автора: Будівельник за фахом, історик за покликанням, Віталій Васильович Ковалинський з перших днів закохався в Київ. Він став одним із керівників Київської організації Добровільного товариства любителів книги та клубу «Києвознавець», заснованого восени 1977 р., неодмінним учасником багатьох виставок з приватних зібрань, активним членом, а згодом заступником голови Клубу прихильників книги «Субота у Бегемота», заснованого 1992 р. в Музеї М. А. Булгакова. Впродовж 1995 р. двічі на місяць виступав із циклом лекцій з історії благодійництва в Музеї історії м. Києва, де з 1997 р почав працювати. З 2005 р.– головний редактор журналу «Купола».

Віталій Ковалинський є автором багатьох публікацій у періодичних виданнях, а також книжок з історії Києва ХІХ – ХХ ст., серед яких: «Меценаты Киева», «Семья Терещенко», «Пушкін у Києві», «Путівник по Андріївському узвозу», багатотомник «Київські мініатюри» та ін. 

Віталій Васильович до останнього подиху продовжував працювати, відкриваючі нові сторінки історії Києва. Видану книжку «Історія Київського зоопарку» він, на привеликий жаль, вже не побачив. Помер Віталій Васильович 26 жовтня 2019 р. 


5 лютого, 15:30. Київ, Національна наукова медична бібліотека України, вул. Л. Толстого, 7

Організатори заходу: Музей Історії Десятинної Церкви, Національна медична наукова бібліотека України.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar