26 Квітня 2024, 23:23 | Реєстрація | Вхід
/ Творча зустріч з Сергієм Батуриним в Києві - 10 Грудня 2019

Творча зустріч з Сергієм Батуриним в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 10 Грудня 2019 (Вівторок)
Час: 16:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого
Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька 1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 572


Творча зустріч з Сергієм Батуриним, українським письменником, лауреатом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» 

10 грудня 2019 року о 15 годині в конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою вул. Набережно-Хрещатицька, 1 відбудеться творча зустріч з українським письменником Сергієм Батуриним, лауреатом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». 

Сергій Батурин – псевдонім українського письменника, автора романів,повістей, поезій та публіцистики. За освітою філолог. Працював учителем в школі, охоронцем, менеджером, з 2007 року по 2012 рік – відповідальним секретарем Національної спілки письменників України. Нині – співробітник Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України. 

Літературний шлях письменника розпочався з поезій, що друкувалися в періодичних виданнях у 1984 –1987 роках. 

Трампліном у світ комерційної літератури для автора стала участь у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова». 2001 року його дебютний історичний роман «Охоронець» отримав Третю премію «Коронації слова». 

Письменник здійснив перший переклад українською мовою повного тексту роману Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр» ( «САММІТ- книга», 2008). 

У 2016 році Сергій Батурин вдруге став Лауреатом Міжнародного літературногоконкурсу Коронація слова». Роман «Шизґара» посів ІІІ місце в номінації «Романи». 

Дія твору відбувається у 70-ті роки ХХ століття, Печерський район, Київ, СРСР. На країну насувається «застій», але молодь не переймається політикою, її більше цікавлять значно важливіші речі: де взяти кругленьку суму на справжні джинси, пісні під гітару на традиційному місці збору, кохання та поцілунки. 

Читач разом із героями довідається, хто топив купальників на Центральному пляжі Києва, як купити машинку для фальшування грошей, які побоїща гриміли на ковзанці Центрального стадіону і ще масу цікавих і корисних речей. Київський міський сленг, наївна романтика першого кохання, вулиці рідного міста — складові, що роблять роман Сергія Батурина непересічним свідченням тієї епохи. 

2019 року у видавництві «Фабула» побачив світ новий роман Сергія Батурина «Сlavus Domini». У новому романі письменник з історичною достовірністю, сповненої драматичними подіями, шукає відповідь на питання: ким був «розбійник Варавва»? Чи насправді він був знайомий з Ісусом, чи був він злочинцем, або його арешт – випадковість? Насправді, ця людина не була злочинцем, а його арешт – випадковість. Шлях Варавви лежить з краю до краю Римської імперії початку тисячоліття, він бере участь практично у всіх великих війнах тієї епохи. 

Перу Сергія Батурина такожналежать твори: «Команда» (2002); «Легенда» (2004); «OST» (2005); «Українські невільники Третього Рейху» (2005);«Цей біль у серці не вщухає» (2005); «Меч королів» (2006); «Полинова доля» (2007); «Бурштинові очі» (2007); «Поважна причина» (2007); «Монолог самотнього мужчини» (2009); «Польовий командир»(2011); «Коло втаємничених».(2011); «Легенда» (2011); «Кава по-польськи» (2014); «Потомственный чекист»(2014); «Вакансія для диктатора» (2015); «Ми прийшли з неба. Леґенда» (2018); «Полювання на маніяка» (2018). 
Сергій Батурин – Член Національної Спілки письменників України, член Асоціації українських письменників, лауреат низки літературних премій. 

Під час творчої зустрічі Сергій Батурин поділиться творчими здобутками та творчими задумами. У програмі зустрічі – автограф-сесія. Запрошуємо всіх охочих! Тел.: 485-17-95


0 коментарів

Залишити коментар

avatar