26 Квітня 2024, 03:15 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс творів серед молоді Херсону та АР Крим - 10 Грудня 2019

Конкурс творів серед молоді Херсону та АР Крим

Категорія: «Конкурси»
Дата: 10 Грудня 2019 (Вівторок)
Час: 01:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Херсон, АР Крим
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1207


П’ятий рік поспіль БО «ККСЦ Куреш» проводить творчі конкурси серед молоді, присвячених історії боротьби українського та кримськотатарського народу за  державний суверенітет і територіальну цілісність України та відлуння історичних паралелей до сьогодення.

Рік до року, кількість учасників росте, а якість творів стає такою, що дозволяє робити висновки про принципово нову свідомість  молодого покоління громадян України. Цього року конкурс проходить за темою: «Батьківщину не обирають, її захищають», а слоганом стануть слова відомого кримськотатарського поета та публіциста Шакіра Селіма:

«Для когось Крим – Райські сади,
Розваги оп’яніння...
Для мене Ти не хміль розваг,
Для мене – Батьківщина».

Конкурс передбачає подання письмових творів та відбір з них кращих учнівських робіт.

Метою Конкурсу є:

  • виявлення інтересу до вивчення історії України;
  • формування почуття гідності, поважного ставлення до історії інших корінних народів  України, любові до Батьківщини;
  • прагнення цілісності, незалежності України та відлуння подій сьогодення на майбутнє держави;
  • виховання почуття патріотизму через вивчення спільної історії українського та кримськотатарського народів;
  • визначення поняття батьківщина і прагнення людини до своїх витоків;
  • розкриття терміну «тюрми народів СРСР», суті злочинного тоталітарного режиму СРСР;
  • виокремлення та вшанування героїв визвольної боротьби за незалежність;
  • сприяння духовному, естетичному та культурному розвитку учнів через пізнання спільних культурних та народних традицій;
  • формування власної позиції стосовно історичних подій та проекції їх до сьогодення.
Завдання Конкурсу - провести паралелі національно-визвольної боротьбі українського та кримськотатарського народів в боротьбі з тоталітарним та імперським режимом, та прагнення народів повертатися, жити,  розвиватися та зберігати свою рідну Батьківщину (наприклад: знищення українського козацтва, анексія Криму 1783 року, визвольний рух в Україні різних часів, УНР, постать Номана Челебіджихана та Перший Курултай кримськотатарського народу, національно-визвольний рух кримських татар, НДКТ, роль М.Джемілєва, В.Чорновола та інших дисидентів у національно-визвольному русі кримських татар та українців).

До участі у Конкурсі запрошуються учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїв та студенти ВНЗ м. Херсон, Херсонської області та АР Крим. Конкурс проводиться з 21 жовтня по 10 грудня 2019 року.

Роботи – письмово подаються до організаційного комітету, до 10 грудня 2019 року включно, за адресою: БО «ККСЦ «Куреш» (Джаксім Л.У.), Головпочтамп, вул. Ушакова, 41 (до запиту), м.Херсон, 73003.   (З поміткою: на конкурс творів.)

Копії творів ОБОВ’ЯЗКОВО надсилаються на електронну адресу: kuresh.kherson@gmail.com

Для учнів з окупованої території достатньо надіслати твори лише в електронному вигляді. Допускається використання псевдонімів.

Переможці Конкурсу (І, ІІ, та ІІІ місця) нагороджуються дипломами, грамотами Конкурсу та коштовними подарунками (планшет, смартфон, побутова техніка або грошовими подяками  (у подарунках можливі зміни).

Додаткові три учасника, які не є переможцями Конкурсу, але набрали особливу увагу журі, нагороджуються коштовними призами та подяками за участь у Конкурсі.

Нагородження переможців відбудеться в грудні 2019 р. 

Підсумки Конкурсу оприлюднюються в засобах масової інформації, на офіційних веб-сайтах Херсонської обласної державної адміністрації та на офіційній сторінці БО ККСЦ «Куреш» www.kuresh.info

Конкурс проводиться за підтримки Херсонської ОДА, Херсонської  Обласної Ради в рамках програми підтримки проектів розроблених інститутами громадянського суспільства.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar