29 Березня 2024, 03:36 | Реєстрація | Вхід
/ «Революція в революції?» Режіса Дебре | Презентація - 8 Грудня 2019

«Революція в революції?» Режіса Дебре | Презентація

Категорія: «Події»
Дата: 08 Грудня 2019 (Неділя)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Бібліотека для юнацтва ім. Н. Рибака
Адреса: вул. Петрицького, 5/9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 533


«Революція в революції?» — твір французького філософа та громадсько-політичного діяча Режіса Дебре (нар. 1940), написаний ним на матеріялі історії збройної боротьби в Латинській Америці 1960-х рр. 

Книга стала вагомим внеском у розвиток теорії партизанського вогнища («фокізму»). На думку автора, для ініціювання позитивних суспільних перетворень не завжди потрібно чекати на сприятливі політичні умови — їх можна створити шляхом збройної боротьби, через партизанський загін. 

У слаборозвиненій Латинській Америці головною ареною боротьби є сільська місцевість, і основним суб’єктом суспільних перетворень виступає селянство. Партизанське вогнище, в концепції автора, поєднує в собі політичне та військове керівництво боротьбою, є зародком партії народної армії — правдивої політичної школи народних мас. Хоча книгу написано більше як п’ятдесят років тому, вона не втрачає своєї актуальности як приклад творчого застосування діялєктики до розв’язання питань революційної стратеґії і тактики в конкретно-історичних умовах.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar