28 Квітня 2024, 17:43 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Олега Власова «127 забутих років» | Запоріжжя - 29 Листопада 2019

Лекція Олега Власова «127 забутих років» | Запоріжжя

Категорія: «Події»
Дата: 29 Листопада 2019 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 548


Книгарня «Є» та Національний заповідник «Хортиця» запрошують на лекцію Олега Власова «127 забутих років. Менонітський період історії острова Хортиця», яка відбудеться 29 листопада. Початок – о 18:30.

Ще за радянської доби острів Хортиця перетворився на одне з визначних історичних місць України. Проте його минуле, як і вся наша історія, рясніло багатьма прогалинами – іноді дуже великими. Одна така «діра» простягалася ні багато, ні мало – аж на 127 років! Тільки останнім часом ці роки привернули пильну увагу українських дослідників.

Меноніти… «Чужінці», «німці», навіть «іноземці» – так називали їх десятиліттями. Хто ж вони насправді? Звідки й чому прийшли сюди? Який їхній внесок у нашу історію? Як жили, як сприймали цю землю та її людей? Чому, нарешті, коли й куди поділися? Приходьте до нас і дізнаєтеся не тільки це. Ми розкажемо також про давно й, здавалося б, назавжди забуті менонітські назви Хортиці та багатьох її урочищ. Але звідки ж ми це знаємо, чому не знали раніше? І кому, і навіщо було все так довго зберігати?...

Олег Власов – молодший науковий співробітник відділу історії Національного заповідника «Хортиця».

29 листопада, 18:30. Запоріжжя, проспект Соборний, 137


0 коментарів

Залишити коментар

avatar